Все повече спешни повиквания от пациенти с коронавирус и все

...
Все повече спешни повиквания от пациенти с коронавирус и все
Коментари Харесай

Леглата за ковид пациенти се запълват за минути


Все повече незабавни повиквания от пациенти с ковид и все по-малко свободни кревати в лечебните заведения. Това е обстановката в София, където са най-вече лечебните заведения и леглата за инфектирани с.

От Спешна помощ регистрират, че през последните дни те могат да доближат и до 60 повиквания от пациенти с вируса за 12-часово дежурство споделя в репортаж БиТиВи.

В същото време зачестяват и сигналите за отхвърлен банкет поради дефицит на кревати. Кризата към този момент се усеща, споделят от Спешна помощ.

Работи се интензивно с координационния център, който подава информация за потенциала в столицата, само че данните се трансформират не с часове, а с минути.

Ситуацията несъмнено е доста динамична. Работим доста мъчно. Колегите ми работят в цялостна готовност. В почивните дни те идват, с цел да можем да бъдем съответни, сподели Катя Сунгарска, представител на Спешна помощ.

От столичното РЗИ напомнят пътя на пациента с доказан COVID-19. При утежняване се звъни на незабавния телефон 112. От там кола за спешна помощ го транспортира към координационния център в Инфекциозна болница, където преценят от каква помощ има потребност.

При нужда от хоспитализация от там би трябвало да насочат колата за спешна помощ къде да транспортира болния.

Докато колата за спешна помощ обаче стигне, е допустимо да се заеме това свободно легло и да се наложи да се тръгне към друга болница. Това, което обаче желая да кажа, е, че системата в действителност стартира да се натоварва, сподели още Сунгарска.

Проверка на БиТиВи е посочила, че свободни места няма във Военномедицинска академия и Александровска болница. „ Пирогов “ работи на цялостен потенциал с най-тежките случаи от София и от цялата страна, а в болница „ Св. Анна “ свободни кревати се разкриват едвам след обособяването на втора Коронавирус зона.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР