Все повече социални мрежи внедряват услуги с плащане срещу абонамент.

...
Все повече социални мрежи внедряват услуги с плащане срещу абонамент.
Коментари Харесай

Идва ли краят на безплатните социални мрежи?

Все повече обществени мрежи внедряват услуги с заплащане против абонамент. Но идва ли краят на безплатните обществени медии?

В цялата промишленост приложенията стартират да таксуват потребителите към този момент по техен избор, пишат от " Телеграф ". През юни 2022 година Snapchat започва своята платена услуга Snapchat Plus. Twitter последва образеца през ноември 2022 година, а през февруари 2023 година Meta (Facebook и Instagram) пусна тестово на пазара абонаментен пакет за своите услуги - сините значки. Ценовите точки за абонаментите сега варират от,99 до,99, като Snapchat е в най-ниския клас, а пакетът от Facebook/Instagram е в най-високия клас, вариращи от,99 до,99. 

Изследване

Изследване на Harvard Business Review сочи, че от ден на ден консуматори са подготвени да заплащат, с цел да ги употребяват. От изданието са попитали 1056 консуматори в Съединени американски щати въз основата на към този момент наличните платени услуги като Twitter Blue, Snapchat Plus и сините значки на Meta за Фейсбук и Instagram какви са упованията им за качеството на функционалностите, цените, идеалните обществени медийни услуги и вероятността в бъдеще да се абонират за платена услуга. 

Резултати

Анкетата е основана на отговори от 1 до 10 с повишаваща се възможност потребителите да платят. Така Snapchat е получил най-голям резултат (7,27), следван от Instagram (7,21), Фейсбук (7,16) и Twitter (7,14). Скалата варира от 1 = " доста малко евентуално “ до 10 = " доста евентуално “ в идната година потребителят да закупи заплатен абонамент. Изследването сочи, че потребителите с висше обучение са доста по-склонни да тестват платените услуги. По-млади консуматори, хора от мъжки пол, както и жители с по-високи приходи се оказва, че са по-склонни да заплащат за обществени медии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР