Все повече съграждани на обвинения за трагедията край Своге шофьор

...
Все повече съграждани на обвинения за трагедията край Своге шофьор
Коментари Харесай

Божурище се вдига на протест в защита на шофьора от Своге

Все повече съграждани на обвинявания за нещастието край Своге водач – Григор Григоров се подвигат на митинг в негова отбрана. Демонстрацията ще се организира през днешния ден от 16:30 ч., на пътя от София за Калотина при автобусна спирка „ Магазин Метро 2 ” (посока София) и светофара против хипермаркета.

За по-малко от четири дни са събрани над 2000 подписа в Божурище в негова отбрана. От пунктовете за събиране на подписи непрестанно уведомяват за изчерпани бланки и искащи да се подпишат. Над 1300 за към 3 дни са към този момент подписите и в електронната петиция с искане за спреведливо следствие на нещастието край Своге. Най-голяма съпричастност е изразена от живущи в София, Божурище и Своге.

Протестът през днешния ден, въпреки и проведен в последния миг, набира от ден на ден известност измежду съгражданите на водача. Информацията се популяризира от уста на уста и посредством обществените мрежи. За по-малко от 24 часа към събитието във фейсбук се причислиха над 70 индивида, а на 100 са показали интерес, означават уредниците на акцията на неодобрение.

Те припомнят, че митингът е под надпис:„ Протест за заслужено следствие на нещастието от Своге ” и включва две съществени претенции:

1. Справедлив развой по отношение на Григор Божидаров Григоров, обвинен за причиняването на гибелта на 17 души при злополуката на 25.08.2018 година край гр.Своге.

2. Извършване на обширно, всеобхватно и транспарантно следствие на аргументите за настъпването на случая и най-много: проектирането и построяването на пътния участък; настоящото положение на пътната настилка; настоящото положение на отводнителната система в региона на инцидента; положението, годността и местоположението на предпазната мантинела.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР