Все повече признаци показват, че поредният фронт в сирийската гражданска

...
Все повече признаци показват, че поредният фронт в сирийската гражданска
Коментари Харесай

Може ли турската военна операция в Африн да дестабилизира Турция и да разпали войната в Сирия ?

Все повече признаци демонстрират, че следващият фронт в сирийската революция бе отворен вследствие на съглашение сред Турция и Русия - отдръпването на съветските военни елементи от региона на Африн, напредването на сирийските държавни елементи в Идлиб, натискът върху опозицията да взе участие в „ конгреса на сирийския народен разговор “ в Сочи. Това счита преподавателят по съвременен ислям от университета в Единбург Тома Пиере, представен от БНР.
Засега Съединените щати пречат на разширението на турската атака на изток с военните си елементи, ситуирани към град Манбидж. В психическата война на закани и предизвестия обаче е по-вероятно Вашингтон да отстъпи, в сравнение с да рискува цялостен раздор с Анкара.
И в случай че президентът Ердоган извърши заканата си да разшири офанзивата в регионите с кюрдско болшинство, спорът може да придобие етнически измерения - затруднение, от което разрушените джихадисти от по този начин наречената „ Ислямска страна “ сигурно ще се опитат да се възползват.
Но рисковете за самата Турция от новото й сирийско дружество също не са дребни, счита Пиере.
По-рано през днешния ден Анадолската организация заяви, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган е разискал в телефонен диалог с английския министър председател Тереза Мей интервенцията „ Маслинова клонка “. Според публикуваната от турското президентство информация, Ердоган е уверил английския министър председател, че турската страна подхваща ограничения, с цел да предотврати цивилни жертви в Африн.
От своя страна в предаването „ Събота 150 “ Ресул Сердар Аташ, програмен шеф в ТРТ " Уърлд " и експерт по въпросите на Арабския свят, разяснява, че Турция не желае да остава в Сирия.
Онур Йонмен, посланик и някогашен дипломат на Турция в няколко европейски страни и в НАТО пък съобщи, че Силите за национална отбрана се трансформират във все по-голяма опасност за Турция поради връзките им с ПКК.
Искаме положителни връзки с американците, само че в случай че американската поддръжка за сирийските кюрди продължава да накърнява нашите ползи в сигурността, естествено, че би трябвало да се намесим. По въпроси от народен интерес не търсим утвърждението на трети страни, сподели Йонмен в изявление за националното радио, разяснявайки турската интервенция в Сирия " Маслинова клонка ".
„ Силите за национална отбрана се трансформират във все по-голяма опасност за Турция поради връзките им с ПКК. Дори и английски и американски източници признават това. Също по този начин правозащитната организация „ Амнести Интернешънъл “ разгласява отчет, в който в детайли разказва дейностите на тези сили. Като опозиционна партия ние сме съгласни с това, че става дума за терористична организация и Турция трябваше да се намеси. Кюрдските сили в Сирия желаят да основат страна в страната сходна на тази в Северен Ирак и евентуално по този начин целят да трансформират териториалната целокупност на Сирия. А това е нещо, което не можем да приемем “, съобщи Йонмен.
От американците зависи да преценяват какво е положително или не за техните национални ползи, само че въпреки всичко има някои съществени правила, които всеки би трябвало да признава, сподели той и добави, че е недопустимо съдействие с терористична организация.
„ Ние не одобряваме да се сътрудничи с една терористична организация против друга такава. Трябва да има най-малко едно минимално равнище на праволинейност даже измежду великите сили. Дори Съединените щати да декларират „ Америка преди всичко “, това не би трябвало да значи Турция на последно “.
Ресул Сердар Аташ пък счита, че Съединени американски щати би трябвало да трансформират политиката си, както и, че връзките към този момент са обтегнати.
" Отношенията с Вашингтон към този момент са обтегнати. Съединените щати би трябвало да трансформират политиката си, тъй като тя в допълнение дестабилизира района, който е задоволително неустойчив. Водят се диалози сред американски и турски представители и всички се надяват те да доближат до съглашение.
Турция не желае да остава в Сирия, това не е в неин интерес ", безапелационен е Ресул Сердар Аташ.
„ Ако има законна и задоволително мощна страна в Сирия, няма да има потребност Турция да бъде там. Международната общественост е длъжна да подсигурява живота на цивилните в Сирия. Анкара от 2014 година приканва за основаване на сигурни зони, с които щеше да се подсигурява живота на хората. Освен това можеше да се избегне и развиването на бежанската рецесия “.
Той не счита, че Америка е заинтересувана от стабилността в Сирия, а ограничение на наличието на Иран в района.
„ Тя има за цел да ограничи наличието на Иран в региона. Но мога да дефинира като добра вест положителното работно съдействие в последно време сред Русия, Иран и Турция. Регионалните начинания за решение на районните проблеми са по-реалистични. Научихме от личния си опит, че намесата на извънрегионални страни в нашите районни проблеми води до нови разделения и кръвопролития “, изясни още той.


Етикети:
Предишна Случайна вест ОЩЕ ОТ Азия  Анкара е получила увещание за преустановяване на доставката на оръжие за кюрдите в Сирия от Съединени американски щати Анкара е получила увещание за преустановяване на доставката на оръжие за кюрдите в Сирия от Съединени американски щати  Поне 18 души са ранени при мощна детонация в Кабул Поне 18 души са ранени при мощна детонация в Кабул  Сирийската съпротива бойкотира Конгреса в Сочи Сирийската съпротива бойкотира Конгреса в Сочи  Ферибот с 50 души на борда е в неопределеност от 7 дни Ферибот с 50 души на борда е в неопределеност от 7 дни  Иракската войска разгласи нова интервенция против Иракската войска разгласи нова интервенция против " Ислямска страна " Интервю Още Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от улица от неин предходник
В края на ноември месец кметът на Тетевен доктор Мадлена Бояджи...
Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните д Рузие Хасанова: " Радиограмофон " е роман за всички, търсещи свобо Бенджамин Ладуиг: Всяко дете с аутизъм има неповторим метод на изра Ники Илиев за " Нокаут ": Исках да направя филм, който ще остави сл коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image В БДЖ хора взимат заплати, с цел да играят...
БДЖ - Товарни транспорти " назначава хора в компанията, които главно играят за футболния тим на сдружението и доста рядко вървят на работ...
Искаш да съдиш Фейсбук в границите на Европейски Съюз -... Краси Анев с бронз от европейското по биат... Шофьорите от столичния градски превоз щ... Мелания се покри във Флорида, до момента в който се пе... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Хърватия заменя съветските изтребители с из...
Министър-председателите на Израел и Хърватия се договориха за напредване на договорката за продажба на използвани израелски самолети...
Съединени американски щати постановиха наказания на съветски снабдител на... Новините: Най-важното за деня, 26 януари Вижте по какъв начин ще наподобява " зеленият билет " в С... Вижте най-любопитното от миналата седмиц... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Марешки за Истанбулската спогодба: Подк...
Няма никакъв късмет да подкрепим настояването на Българска социалистическа партия за референдум за Истанбулската спогодба. В Европа социалистите и патриотите гласоподават за...
В Германия и Франция са срещу глобите н... Съединени американски щати постановиха наказания на руснаци поради еле... Горанов: Ако не приемем Истанбулската конв... Гръцката черква публично не приема термин...  www.expert.bg  Ако тези 6 неща важат за вас, е време за смяна в живота ви Ако тези 6 неща важат за вас, е време за...  Пазарът на смарт телефони в Китай регистрира спад за първи път Пазарът на смарт телефони в Китай регистрира спад...  Пикът на грипа ще бъде идната седмица, предвижда доктор Пикът на грипа ще бъде идната седмиц...  Частно здравно обезпечаване в Германия - вноски Частно здравно обезпечаване в Германия -...  www.iwoman.bg  По женски: Емоционалната операция НЕ РАБОТИ! По женски: Емоционалната операция НЕ...  Предупреждавам те: не се влюбвай в мен! Предупреждавам те: не се влюбвай в мен!  Рут Колева: Бях жертва на домашно принуждение Рут Колева: Бях жертва на домашно насили...  Кои зодии са най-лесни за обичане Кои зодии са най-лесни за обичане  http://www.sportlive.bg  Димитров разкри за какво се раздели с Федерер и по какъв начин ще спре превъзходството им с Надал Димитров разкри за какво се раздели с Федере...  Вожняцки с историческа купа в Мелбърн след колосален край с Халеп Вожняцки с историческа купа в Мелбърн с...  Сани Жекова завоюва дребния край в Банско Сани Жекова завоюва дребния край в Банск...  Роналдо разгласи дали остава в Реал Мадрид Роналдо разгласи дали остава в Реал Мадрид Интервю Още Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от улица от неин предходник
В края на ноември месец кметът на Тетевен доктор Мадлена Бояджи...
Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните д Рузие Хасанова: " Радиограмофон " е роман за всички, търсещи свобо Бенджамин Ладуиг: Всяко дете с аутизъм има неповторим метод на изра Ники Илиев за " Нокаут ": Исках да направя филм, който ще остави сл Нови Най-четени Най-коментирани Може ли турската военна интервенция в Африн да дестабилизира Турция и да... 52 0 Вожняцки сбъдна фантазията си за купа от " Големия шлем "... 50 0 Коте наследи 30 хиляди евро... 89 0 Проект за парк „ Изток “ върху частни парцели изкара на митинг поданици на... 131 0 Сливане на банки през 2018 година предвижда шефът на Българска народна банка...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР