Все повече европейски държави затягат изискванията към пристигащите българи. От

...
Все повече европейски държави затягат изискванията към пристигащите българи. От
Коментари Харесай

Европейски държави затягат изискванията за пристигащите от България

Все повече европейски страни стягат условията към идващите българи. От през днешния ден и Испания вкарват правила за всички български жители, които идват в страната. Те ще би трябвало да показват тест за ковид , документ за имунизация или документ, че са преболедували.

Считано от през днешния ден, Чехия също вкарва нови условия за пътуващите от България. Правилата са същите -  негативен PCR тест, ваксина или антитела.

И Кипър стяга условията към идващите от България поради увеличеното разпространяване на ковид а. От четвъртък, 26 август, страната ни е в „ алената ” категория страни, разгласи през днешния ден кипърското здравно министерство.

Два PCR теста с негативен резултат – единият изработен до 72 часа преди полета за Кипър и вторият - след идването си на острова, би трябвало да показват неимунизираните пътуващи за средиземноморската страна българи след 26 август.

С издадения през днешния ден нов обновен лист на страните и ковид ните ограничения, България бе намалена в групата с по-висок риск - от „ оранжевата ” в „ алената ” категория.

Според медици е прекомерно евентуално четвъртата вълна у нас да е към началото на образователната година, което ще заплаши присъственото образование.  А в случай че не достигнем по-висок % на имунизиране, считат специалисти, четвъртата вълна няма да е последна. Те считат, че у нас към момента няма действителна и настояща имунизационна акция

„ Ако продължаваме да вършим това, което в този момент вършим, ще имаме пикове - и този и идващ, тъй като равнището на груповата имунна отбрана е доста ниско. Продължаваме да не вършим ефикасни ограничения против разпространяването “, съобщи доктор Александър Симидчиев.

Към момента упованията на медиците са четвъртата вълна да не е по-лека от предходните.

„ Това, кото виждаме, е, че стартира сериозен експоненциален растеж на инфектираните. Вече виждаме, че две от областите са в алено - Бургас и Велико Търново, София и Пловдив са доста близо до аленото към този момент. За страдание ще се случи тъкмо преди началото на образователната година “, добави още доктор Симидчиев.

А това за учениците може да значи оставане у дома.

„ Ако гледаме трендовете, съвсем несъмнено е, че ще би трябвало да бъде в изискванията на отдалечено образование. Темпът на повишаване съвсем ни подсигурява, че ще бъдем някъде малко преди или малко след пика на възпаление “, сподели още доктор Александър Симидчиев.

Все повече страни ще постановат рестрикции към страната ни и ще изискват документи, чака доктор Симидчиев.

Той е уверен, че не се лимитират права, а  има правила, които пазят общността ни.

Повече привилегии за хората със документи планува и Гърция.  Неваксинирани няма да могат да влизат в закрити заведения, кафенета, питейни заведения, театри, киносалони и игрища.

В същото време ваксинираните ще бъдат допускани на всички места, в случай че имат документ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР