Все по-голям става броят на неопитните и недостатъчно подготвени депутати,

...
Все по-голям става броят на неопитните и недостатъчно подготвени депутати,
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Все повече са неопитните депутати, които даже не разбират какво гласуват


Все по-голям става броят на неопитните и незадоволително готови депутати, които въодушевено навлизат, те дори не схващат какво гласоподават и едвам след няколко години стартират опитите за корекции, само че към този момент е късно. Това сподели в предаването „ 120 минути “ проф. Янаки Стоилов, парламентарен арбитър, някогашен длъжностен министър на правораздаването, както и един от най-уважаваните преподаватели в юридическите факултети на Софийския и Пловдивския университет.

„ Има опитни политици, които са станали положителни лобисти, и прокарват през законите, постоянно в преходни разпореждания, промени, които обслужват корпоративни ползи “, сподели той.

По думите му политиката има потребност от обновяване, само че новите хора не би трябвало да са без професионална и социална биография.

„ Не може да разчиташ човек, който най-малко в една от тези две области, не е надминал междинното ниво, в политиката да реализира това. И виждаме по какъв начин в този момент ръководителите на партията мандатоносител - единият търсеше пояснение, че е изгубил властта, тъй като го е свалило съветското посолство, а другият, че не е съумял, тъй като го е изоставило американското посолство “, добави проф. Стоилов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР