Все по-често срещани са сърдечно-съдовите заболявания. През последните години все

...
Все по-често срещани са сърдечно-съдовите заболявания. През последните години все
Коментари Харесай

Диета при поставен стент

Все по-често срещани са сърдечно-съдовите болести. През последните години все по-млади хора се разболяват от тях. Причините са това са доста.

Както всеки знае сърцето е най-важният орган в човешкото тяло. Ако то страда, страда целия организъм.

Стента съставлява железна тръбичка. Тази тръбичка се състои от железни центрове. Нейното слагане в кръвоносните съдове обезпечава естественото прекосяване на кръвта.

След като на човек му е комплициран стент, той би трябвало да промени много неща в своя живот. Едно от нещата, които се трансформират, е храненето. След тази намеса би трябвало да се води по - здравословен метод на живот. Промените засягат и метода на хранене на човек.

Спазването на хранителната диета е една от най-важните стъпки за възобновяване. Диетата цели пациента да има обикновено тегло.

От менюто на хора с подложен стент би трябвало да се изключат тлъстото месо, тлъстата риба, кравето масло, кафето и мощния чай.

Всички храни, които съдържат скотски мазнини, би трябвало да бъдат изключени от менюто. Солта би трябвало да е в доста дребни количества. Добре е да се ограничи използването на кашкавал и твърдо сирене.

Позволено е да се употребява прясно мляко, само че то наложително би трябвало да е нискомаслено.

При тази диета би трябвало да има чести хранения, само че по-малки като количество. Храненията за деня би трябвало да се 5 - 6.

От значително значение е пациентите да схванат какъв брой значима е диетата за възобновяване. Също по този начин те би трябвало да са осведомени какви опасности има, в случай че не съблюдават прецизно диетата.

Ако не престават без смяна на питателните привички има риск от ново задръстване на артериите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР