Все по-често шоковете в икономиките са в резултат от външни

...
Все по-често шоковете в икономиките са в резултат от външни
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Последствията от войната ударят най-силно по икономиките, които не са се възстановили от пандемията

Все по-често шоковете в стопанските системи са в следствие от външни фактори. Проблемите се вземат решение с вярна макроикономическа политика. Това съобщи ръководещата директорка на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева

„ Последствията от войната ще ударят най-силно по стопанските системи, които още не са се възстановили от пандемията и са огромни вносители на енергоизточници и храни, а и които са най-близо до спора. България попада в тази категория. Вярната политика беше да се освободим от зависимостта от Русия. Интегрираната международна стопанска система е добра за всички “, изясни тя.

По думите ѝ България е по-добре от други стопански системи, тъй като възобновяване на стопанската система от пандемията ни е приключило, също така сме производител на зърно, предпазени сме от Европейски Съюз.

„ Нашата накърнимост е по линия енергоносители и че доста бързо може да се раздели обществото. За България е най-важно да не позволява това разцепление, да мисли за бъдещето на страната ни. Разединението е най-големият зложелател на благоденствието “, акцентира Георгиева.

„ Време е за доста деликатно харчене. Сега харченето би трябвало да е ориентирано, там където е извънредно належащо – към бедните хора. Ние знаем какво е хиперинфлация и рационалното харчене е извънредно значимо “, даде съвет ръководещият шеф на МВФ.

„ Нашият проблем е, че омразата е доста гръмогласна, добротата е тихичка. Изглежда, че светът е станал неприятен, само че това не е по този начин. Аз имах опцията да виждам най-тежките обстановки и виждах съпричастността “, сподели още Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР