Все по-често се случва пътници да се оплакват, че са

...
Все по-често се случва пътници да се оплакват, че са
Коментари Харесай

Защо местата ни в самолета не са едно до друго

Все по-често се случва пасажери да се оплакват, че са закупили билетите си в една резервация, заплатили са по едно и също време и все пак, получавайки бордните си карти и качвайки се в самолета, откриват, че са разпределени на разнообразни места, от време на време в двата края на самолета. Нормално ли е това и за какво се случва, споделя Ванина Хаджиева от онлайн туристическа организация eSky.

Ако пътувате с нискотарифни самолетни компании това е изцяло обикновено и е част от политиката и разпоредбите на фирмите и не би трябвало да изненадва никой пасажер.

В този случай, това, че пасажерите са в една резервация и са закупили билетите си по едно и също време, няма никакво значение. Процесът по правене на бордна карта нормално става не по-рано от 48 часа преди полета, в случай че не е заплатена услуга, даваща право на по-ранен чек-ин. Именно тогава системата на компанията разпределя на безусловно инцидентен принцип местата, които пасажери ще заемат по време на полета. По този метод се получава по този начин, че при двойка, пътуваща дружно, единият пасажер да седи на място 10А, а другият на 21C.

Разбира се, в случай че това е от голяма важност за пасажерите и те наложително желаят да бъдат един до различен, самолетните компании дават опция против в допълнение възнаграждение да изберете съответни места. Така с изключение на да пътувате дружно, можете да изберете дали да сте до прозореца, до пътеката или до спешен излаз, където мястото за краката е повече и се пътува по-комфортно.

При постоянните самолетни компании изборът тук-там е безвъзмезден, само че даже и да не резервирате авансово, в множеството случаи, когато се чекирате на гише, чиновниците ще ви дадат прилежащи места и ще се съобразят с желанието ви за пътека/прозорец, в случай че това е допустимо.

Когато резервирате самолетен билет, можете да си изберете място както по време на резервационния развой, по този начин и откакто билетът към този момент е публикуван. Ако желаете съответни места, можете да ги добавите до няколко часа преди полета, само че въпреки всичко не го оставяйте за последния миг, тъй като изборът може да е по-ограничен, поучават от eSky.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР