Все по-често се случва да попаднем на възрастни хора, принудени

...
Все по-често се случва да попаднем на възрастни хора, принудени
Коментари Харесай

Баба Василка застава всеки ден на този главен път. Пазете я!

Все по-често се случва да попаднем на възрастни хора, принудени да продават из улици и пътища, с цел да изкарат парички за самун.

Трогателната история, с която ще Ви срещнем, в случай че към момента не сте попаднали на нея, защото тя скоростно се популяризира в обществените мрежи и има хиляди споделяния, е от село Извор. На фотографията виждате баба Василка - тя е доста блага жена, с положително сърце и постоянно усмихната, по този начин я разказват хората, които са имали контакт с нея.

Баба Василка е приседнала на пътя на излизане от с. Извор, само че не с цел да си почине, а с цел да изкара някой различен лев. Всеки ден можете да я видите там - нормално от 18:00 ч. до към 21:00 ч. Възрастната жена продава лук, маруля и копър. С баба Василка инцидентно се среща Ясен Стипцарски, който пътувайки вижда бабата да му помахва. Първоначално той си помислил, че дамата има потребност от превоз, предположил още, че може би тя не се усеща добре. Ето какво споделя Ясен в персоналния си Facebook акаунт:

" Пътувайки от София към Кюстендил на излизане от с. Извор тази баба ми помаха.. Помислих, че желае да я закарам в моята посока или, че и е станало неприятно... Върнах се, стопирах и я попитах за къде е и за какво ми е махала, а тя ми отговори: Да си вземеш нещо от мен, предложи ми да си купя лук, марулка или копър с цел да си изкара парички за самун.. Всеки ден по хладно заставала на този основен път от 18 до към 21 часа. Пазете я! ", написа Стипцарски.

Мъжът добавя още: " Моля всеки, които желае да си вземе по нещо от нея, с цел да бъде усмихната.. Докъде докарахме възрастните хора в тая страна. "

Това е тъжната реалност... Подобен е и казусът на възрастния мъж, за който GlasNews.bg писа преди седмица. Той продава подправки под дъжда, с цел да изкара за издръжка, също като баба Василка. Припомнете си тук:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР