Все по-често се говори за зачестяващи контранастъпления на украинската армия.

...
Все по-често се говори за зачестяващи контранастъпления на украинската армия.
Коментари Харесай

Бомба удари къща в Одеса, въздушни тревоги имало през целия ден

Все по-често се приказва за чести контранастъпления на украинската войска. Информацията обаче не е доказана публично нито от съветска, нито от украинска страна.

През последните часове се твърди и, че украинците са съумели да си върнат контрола над Марков. От Пентагона обявиха, че не могат да потвърдят сигурно. В момента в Украйна температурите са извънредно ниски и има сигнали за измръзвания. Очевидно съветските бойци не са готови за това.

Руските офанзиви над градове продължиха и тази нощ. Към 21 ч. нощес бомба е попаднала в къща в Одеса, само че не се е взривила. Това описа депутатът в градския съвет Марина Лозовенко. Тя посочи, че наоколо до изумения дом е нямало укриващи се военни или муниции.

„ Въздушните паники бяха през целия ден. И то не за към 15 минути, а по два часа. Два часа въздушна паника и половин час успокоение. Вечерта към този момент бях умаляла да тичам, с цел да се крия”, уточни Лозовенко пред Нова телевизия.

Депутатът от градския съвет посочи, че над Одеса има противовъздушна защита. „ Вчера се пробваха да стрелят по летището с крилата ракета. Нашата Противовъздушна отбрана обаче работи доста добре и бомбата се раздра по полетата. И ракетите ще прихващаме, и корабите им ще изпращаме да хранят рибите”, сподели тя.

" Относително умерено беше през миналата нощ, въпреки че последните няколко дни още веднъж се усеща напрежение. Продължават ракетните обстрели по жилищни здания и търговски центрове, детски градини и учебни заведения. " Това описа пред bTV Николай Иванов - българин, който живее в обсадения Киев.

" Дните минават в комендантски часове, наряди и вървене по магазините, с цел да си намериш нещо да купиш за храна ", описа още той.

По думите му в магазините има в обилие шампоан, тоалетна хартия и тоалетни такъми. Всичко друго е в недостиг към този момент. " Като се появи самун, можем да си купим по 2-3 хляба на човек, не повече ", прецизира той.

Николай разгласи, че доколкото е чул, до Киев доближава филантропична помощ.

Междувременно стана ясно, че Джо Байдън ще посети Полша В четвъртък се чака той да участва на три Срещи на върха – на НАТО, на Г-7 и на Европейски Съюз.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР