Все по-близко до реализиране е идеята Скорпиос, бившият остров на

...
Все по-близко до реализиране е идеята Скорпиос, бившият остров на
Коментари Харесай

Остров Скорпиос става гръцкото Монте Карло

Все по-близко до осъществяване е концепцията Скорпиос, някогашният остров на Аристотелис Онасис, намиращ се в Йонийско море да се трансформира в гръцкото Монте Карло.

Скорпиос е обетована земя, на която сега не всеки може да стъпи. Единственият частен остров в Гърция е платен през 1962 година от гръцката страна от корабния магнат Аристотелис Онасис.

5 години по-късно той се дами на Скорпиос за вдовицата на Джон Кенеди – Жаклин. Островът е място за срещи на международния хайлайф. Чест клиент е и оперната дива Мария Калас.

Аристотелис Онасис, един от най-богатите хора на 20-ти век, почива през 1975 година и е заровен на Скорпиос.

През 2013 година внучката му Атина продава за над 100 млн. $ острова на съветския олигарх Дмитрий Риболовлев, който го преписва на щерка си.

Сега проектите на фамилия Риболовлев, които от години желаят да трансфорат мястото в почивен парадайс за богатите, са една крачка по-близо до реализирането им.

Гръцкото министерство на развиването и вложенията даде „ зелена светлина “ за градежа на петзвезден туристически комплекс на Скорпиос. Одобрената инвестиция е за 165 милиона евро. Тя включва хотел с 30 стаи, спортни площадки, многофункционална постройка, плантация, амфитеатър, хеликоптерна площадка и разширение на пристанището.

Гръцките медии означават, че градежите на частния гръцки остров Скорпиос ще се базират на биоклиматичното и екологично обмисляне.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР