Все още смятам, че по-вероятно е да видим кабинет в

...
Все още смятам, че по-вероятно е да видим кабинет в
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Провал на този парламент ще радикализира вота на следващите избори

„ Все още считам, че по-вероятно е да забележим кабинет в границите на този парламент, защото другото би било хазартен ход . “ Това съобщи пред БНР политологът и учител в Нов български университет Христо Панчугов. Правителството обаче не може да бъде непременно, означи той.

„ Не и предвид на митингите от предходната година, не и с упованията към тези политици. “

„ Единственият късмет на идващия кабинет, в случай че има подобен, би бил диалогът да е обществен, пред очите на хората и по политически цели, с цел да може всеки един от българските жители да си показа дали би подкрепил сходен компромис или не. Всичко останало би било неуспех, както за кабинета, по този начин и за този парламент. Провал, който, притеснявам се, и ще забележим съществени изненади “, посочи Панчугов.

Видяхме кабинет, който беше воден от фигурата, която излиза непосредствено от това, което направи думата „ коалиция “ мръсна дума . В едно и също изявление съумя да каже – аз ненавиждам обединенията, тъй като те са мръсна дума в българската политика и все пак, ето ви един подобен човек, който в действителност беше част от една такава коалиция “, разяснява Христо Панчугов за. 

Има Такъв Народ не просто отхвърлят да приказват с българските политици, те отхвърлят да приказват с българските гласоподаватели , счита Панчугов. По думите му, в случай че има нещо, което до момента е проваляло политически планове, то е таман сходен метод:
„ Да се обидиш на гласоподавателите и да решиш, че няма да приказваш с тях. Те дължат пояснение за своите цели, за това какво считат и по какъв начин считат да го реализиран не толкоз на останалите политици в този парламент, а на своите гласоподаватели . “

До този миг слушаме или назидателното морализаторстване на Слави Трифонов, или диалог за разнообразни хора в границите на този кабинет, за разнообразни позиции, уточни политологът в предаването „ Преди всички “.

„ Това, което би трябвало да стартираме да чуваме, е дневният ред на идващия кабинет – какви са политическите цели,. “

Запитан остава ли екзотична, Христо Панчугов разяснява:

„ Аз първо бих задал въпрос на министрите от този длъжностен кабинет те припознават ли себе си в целите на тези три партии (ИТН, Демократична България и ИМВ – бел. ред.) Изваждането на данни за разнообразни проблеми в институциите беше положително развиване, само че ние сме доста надалеч от това да забележим политическа стратегия за превъзмогване на тези проблеми . На служебния кабинет не му беше работа, нямаше небосвод, с който да стартира сходна смяна. Ние знаем, че служебният кабинет е превъзходен в това да прави одит. Ние не знаем дали е добър в това да дава политически решения . “

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР