Все още се работи по създаване на механизъм за контрол

...
Все още се работи по създаване на механизъм за контрол
Коментари Харесай

Опозиционни партии разкритикуваха антикризисните мерки на кабинета

Все още се работи по основаване на механизъм за надзор на една от най-коментираните ограничения, оповестени по-рано през днешния ден от ръководещите - отстъпките при зареждане на гориво, посочи Венко Сабрутев от " Продължаваме промяната ":

" Механизмът продължава да се почиства. Това е нещо, което ще се почиства в идващите дни. Лимитът ще бъде 50 л на зареждане, а не на месец ".

Засега от Българска социалистическа партия отстъпват от предлагането си за увеличение на минималната работна заплата от 710 на 760 лева, съобщи Борислав Гуцанов:

" Най-вероятно към този момент ще се отстъпи, само че има още време, до момента в който се стигне до разглеждане на бюджета, тъй като в последна сметка би трябвало да се внимава кое е допустимо и кое не е допустимо ".

Според ГЕРБ пакетът антикризисни ограничения са втора стъпка към финансова рецесия в страната и имат за цел да решат рецесията в ръководството, а не рецесията с инфлацията. Депутатът от ГЕРБ и някогашен вицепремиер Томислав Дончев предвижда три пъти по-висока инфлация от междинната в Европа до края на годината за страната:

" Това са ограничения в поддръжка на инфлацията – ние ще похарчим още повече пари и хората ще станат още по-бедни. Оттук нататък единственото, което следва, е една гневна конкуренция сред увеличение на заплащанията, включително и обществените, и цените. И в случай че инфлацията досега е два пъти по-висока от средноевропейската, аз съм уверен, че до края на годината ще е три пъти по-висока от средноевропейската ".

От Движение за права и свободи също излязоха с остра рецензия против препоръчаните ограничения. Зам.-председателят на парламентарната група Йордан Цонев:

" Нашето отношение е по-скоро негативно. Закъснели ограничения без фокус, без ясна стратегия какво целим. Ако целим запазването на селското стопанство и на избрани браншове, ние би трябвало да ги подкрепим непременно ".

Движение за права и свободи е подготвило пакет от ограничения за поддръжка на родното селско произвеждане, които ще предложи, когато се отвори бюджетната процедура.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР