Все още се очаква евентуално одобрение на проекта за обезопасяване

...
Все още се очаква евентуално одобрение на проекта за обезопасяване
Коментари Харесай

Поставиха временна ограда на опасната скала на Метоха в Асеновград

Все още се чака вероятно утвърждение на плана за обезопасяване на рисковата канара на " Метоха " в Асеновград, от която дете падна и почина. Нелепата покруса се случи преди повече от една година. Тъй като решението от Националния институт за недвижимо културно завещание се бави, общината е подхванала ограничения по слагане на краткотрайна ограда.
За задачата се водят диалози с компании, които да изпълнят активността. Към сегашния миг, въпреки и ниска, ограда към този момент има, заяви пред медии кметът на Асеновград лекар Емил Караиванов. " И въпреки всичко трайното решение на казуса считаме, че би трябвало да бъде реализирано със съгласувани дейности с държавното ведомство. ", посочи той.
Караиванов добави, че през ноември 2017 година до Националния институт за недвижимо културно завещание е изпратен абстрактен план, чиято стойност е 22 000 лв.. Целта е създаване на ограда на парцела, ситуиран в рамките на паметника на културата в " Метошка махала ". По-късно планът бе върнат за корекции, които бяха нанесени, и той още веднъж бе изпратен за утвърждение, което към момента се чака.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР