Все още нямам отговор нито от Министерството на енергетиката, нито

...
Все още нямам отговор нито от Министерството на енергетиката, нито
Коментари Харесай

Омбудсманът: Пет дни хората са живели като в Средновековието, да ...

„ Все още нямам отговор нито от Министерството на енергетиката, нито от КЕВР, само че аз имам своя отговор за какво се случи по този начин. Самите енергоразпределителни сдружения не са поддържали тези сервитутни зони, не са окастряли дърветата. Хората разясниха, че от години следили, че жиците и кабелите са остарели. Стълбовете са проядени. Това е обвързване на енергоразпределителните сдружения “. Това разяснява в предаването „ 120 минути “ националният омбудсман проф. Диана Ковачева.

 

По думите й енергоразпределителните сдружения се базират на своите условия и на форсмажор. Според нея има „ съпричиняване “, защото те не са употребявали своите отговорности.

 

Проф. Ковачева разяснява също така, че институциите би трябвало да създадат инспекция и да се произнесат, с цел да може хората да получат компенсации.

 

Омбудсманът означи, че при прекъсване до 30 часа на тока компенсацията е 50 лв., а по-късно на всеки 12 часа по 20 лв..

 

„ Аз не мисля, че това е изключително огромна сума, с цел да обезщети прекарванията на тези хора “, безапелационна бе Ковачева.

 

„ Когато спре токът, стопират помпите, стопира топлото, стопира газта. Всичко. Тези хора пет дни са живели като в Средновековието, без никакви условия. Пет дни са студували, а в този момент би трябвало да вървят да се разправят с ЕРП-тата. Не считам, че би трябвало да е по този начин. Хората би трябвало да бъдат обезщетявани със идващите сметки, без да бъдат сезирани. Явно няма да стане по този начин. Съветвам хората документално да предявят всички вреди, които са понесли. Някои са изгубили даже зимнината си и това за тях е същинска драма “, сигнализира тя.

 

„ Смятам, че това е един добър урок, който би трябвало да се даде на монополите, с цел да си извършват отговорностите и да не разчитат на монополното си състояние. Затова, че човек няма къде да отиде другаде “, сподели още омбудсманът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР