Все още не сме получили помощ от държавата, казват хотелиерите

...
Все още не сме получили помощ от държавата, казват хотелиерите
Коментари Харесай

До края на май украинските бежанци трябва да напуснат хотелите у нас

Все още не сме получили помощ от страната, споделят хотелиерите
До края на май настанените в хотелите украински бежанци би трябвало да ги изоставен. Тогава завършва държавната стратегия за филантропична помощ.

Само в една от базите на „ Слънчев бряг “ броят на настанените е към този момент над 2400 и не стопира да пораства. Това е популацията на горе долу дребен град като Ахелой или Черноморец.

В друга база на същата компания, която обаче е на „ Златни пясъци “, също има към 2000 украински дами и деца. Дружеството се грижи общо за към 7000 бежанци или към 10% от настанените в страната ни, споделя хотелиерът Христо Караилиев, оповестява БТВ.

„ Все още не сме получили помощи от страната. На този стадий допускаме, че забавянето се дължи на нужното софтуерно време за обработка на цялата тази информация. Нямаме съображение да считаме, че няма да ги получим, откакто от наша страна всичко е изпълнено “, сподели Караилиев.

Какво ще се случи с настанените бежанци след края на май, хотелиерът чака да чуе от страната, а също желаят да знаят и бягащите от война украинци.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР