Все още не съм получил обвинителния акт от Окръжната прокуратура

...
Все още не съм получил обвинителния акт от Окръжната прокуратура
Коментари Харесай

Иван Портних повтори: Не съм построил тръбопровода в езерото, още нямам обвинителен акт

" Все още не съм получил обвинителния акт от Окръжната прокуратура по повод повредата на тръбопровода във Варненското езеро, по тази причина не мога да коментирам обвиняванията. Ще продължа да спомагам на правораздаването ", заяви някогашният кмет Иван Портних във връзка новината за повдигнатите против него две обвинявания за замърсяването.

В послание към медиите той уточни, че нито е писал плана, нито е осигурявал финансиране, нито е избирал реализатор, нито е строил тръбопровода, нито е бил контрол, нито е разплащал, приемал, вкарвал в употреба обекта, тъй като по това време не се е занимавал с политика.

Тръбопроводът във Варненското езеро е издигнат през 2011 година по проект на Министерство на околната среда и водите на тройната коалиция (БСП, НДСВ и ДПС), напомня той.

Тогава оборудването не е било положено под дъното, както е било по план, а е оставено на дъното. Именно това става причина за повредата 8 години по-късно, евентуално породена от котва на транспортен съд.

" След случая сме уведомили всички органи, имащи отношение към качеството на водите във Варненското езеро ", изрично съобщи Иван Портних.

" И сега тръбата е там и носи евентуален риск от нова повреда ", предупреди Иван Портних.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР