Все още не са ясни мотивите за извършеното престъпление от

...
Все още не са ясни мотивите за извършеното престъпление от
Коментари Харесай

Искат постоянен арест за беглеца, ударил 6 коли и автобус при гонка с полицията в Бургас

Все още не са ясни претекстовете за осъщественото закононарушение от задържания 20- годишен Иван Чонтов, който блъсна шест коли и рейс по време на полицейско гонене в четвъртък вечер в Бургас. Това обявиха на взаимен брифинг в Бургас от прокуратурата и полицията. По време на разпитите той не е дал съответно пояснение за дейностите си. На младежа към този момент е повдигнато обвиняване и ще му бъде поискана непрекъсната мярка „ задържане под стража ” , макар че действието не е квалифицирано като тежко съзнателно закононарушение, обясниха от прокуратурата.

„ Ще бъде открито и неговото психологично положение , защото и допустимо лицето да не е в положително такова . Повдигнато му е обвиняване по член 270 за това, че е попречил на орган на властта да извърши отговорностите си по работа, както и по този начин нареченото безчинство посредством потребление на МПС. ”, съобщи прокурор Мария Маркова.

Ще бъде взета и кръвна проба за разбор за съществуване на опиати, обясниха още от прокуратурата, макар че първите проби с дрегер бяха негативни.

Ст. комисар Калоян Калоянов- шеф на ОДМВР Бургас изясни за какво са употребявани толкоз доста сили на полицията за неговото задържане.

„ Първо поради негово поведение- несъответстващо и доста рисково . На второ място в колата бяха открити муниции, на трето място чиновниците на реда са видели, че държи хладно оръжие –нож, който е изхвърлил при бягството си ”, изясни комисар Калоянов.

Вчера е задържан и бащата на момчето, предприемачът Петър Чонтов. Той е заплашвал и се е опитал да повлияе на очевидци. Задържан е за 24 часа.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР