Все още не е напълно възстановено движението на влаковете след

...
Все още не е напълно възстановено движението на влаковете след
Коментари Харесай

Все още не е напълно възстановено движението на влаковете след инцидента на Централна гара в София

Все още не е изцяло възобновено придвижването на влаковете откакто тази заран вагон от влака Бургас - София дерайлира на централната гара в столицата.

Към 5:40 сутринта третият вагон на влака, който е на метри от жп гарата, се удря в дирек, при което прекъсва токът на половината гара. Голяма част от влаковете са анулирани, а други с посока Бургас или Варна, са със забавяне сред 20 миунти и 2 часа.

Пътниците, наранени от случая през целия ден се лутаха из гарата и не знаеха какво да вършат. В последна сметка бяха извозени с рейсове до гарите " Подуяне " и " Искър ". Заради липса на информация обаче доста от хората бяха изнервени.

Влакът от Бургас за София се е движел с ниска скорост - към 25 км/ч, защото е наближавал гарата.

" Влакът, влизайки в гарата, дерайлира на 135 стрелка към 5:40 часа през днешния ден, в резултат на дерайлирането се бута дирек на контактната мрежа, което прави късо съединяване ", изясни Александър Вецков, шеф в НКЖИ.

Третият вагон излиза отвън релсите. Пътниците са се отървали единствено с нерешителност и пешком са стигнали до перона. Причините към този момент са неразбираеми, само че специалистите изключват човешка неточност.

" Това ще се откри, откакто се създадат проби на самата стрелка и нейната електрическа сензитивност. В случая аз персонално не виждам субективна неточност от страна на машиниста и на ръководителите придвижвания.По-скоро грешката е чисто техническа ", сподели Бойко Скробански, зам.–председател на Националния ръб за следствие на катастрофи.

След 10:30 сутринта електрозахранването беше възобновено и специфичен трен също стартира да извозва пасажерите до гарите " Подуяне " и " Искър ". Към 13 часа дерайлиралият вагон беше вдигнат и издърпан от релсите.

Вижте повече в директното включване
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР