Бюджетът за отбрана ще расте, заяви служебният министър на отбраната

...
Бюджетът за отбрана ще расте, заяви служебният министър на отбраната
Коментари Харесай

Атанас Запрянов: Бюджетът за отбрана ще расте

Бюджетът за защита ще пораства, съобщи служебният министър на защитата Атанас Запрянов пред публицисти след честванията пред паметника на Незнайния боец в столицата по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската войска, съобщи Българска телеграфна агенция.

Военният министър акцентира, че за него 6 май значи доста и добави, че има 41 години военна работа. Мисля, че това е ден, в който би трябвало да дадем почитание на военнослужещите, сподели той.

Атанас Запрянов благодари на парламентарно показаните партии за решението, което взеха за увеличение на заплатите на военнослужещите. По думите му бюджетът за защита може да нарасне на 2,5% от брутния вътрешен артикул, каквито са направените рекомендации в признатата Програма за развиване на отбранителните качества на Въоръжените сили на Република България - 2032.

„ Мисля, че бюджетът за защита ще пораства. Мисля, че това, което следва през юли във Вашингтон и срещата на високо ниво ще каже, че 2% е минимумът и би трябвало да се надгражда. Някои страни доближиха до 3%. Аз мисля, че в случай че се извърши заложеното в Програмата 2032 от 2,5% ще е задоволително да се стабилизира кадрово “, уточни служебният министър на защитата.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР