Все още не е изяснено чия е вината за оголения

...
Все още не е изяснено чия е вината за оголения
Коментари Харесай

Проверяват болница заради загиналото от токов удар момче


Все още не е изяснено чия е виновността за оголения кабел, който аргументи гибелта на 16-годишно момче на столичния бул. „ Иван Гешов “ през вчерашния ден. Най-вероятно въпросният кабел е захранвал павилион в болница, само че съгласно ЧЕЗ е включен незаконно към електрически дирек. Здравното ведомство ревизира болничното заведение по разпореждане на министъра.

Момчето бе ударено от ток при стъпване върху улична шахта. Заради оголения кабел протича ток по металната рамка на шахтата.

Министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов назначи комисия от специалисти в понеделник, която да извърши оглед на мястото на трагичния случай. Заради информацията, че шахтата обслужва университетската болница " Св. Иван Рилски ", комисията има за задача да откри събитията и да изготви отчет до края на днешния ден. Здравният министър е изпратил писмо и до шефа на болничното заведение доктор Антон Петков, с което изисква, също в границите на днешния ден, от лечебното заведение да дават на министерството цялата известна им информация по случая.

От болничното заведение обаче отхвърлят да имат общо с случая. По-късно от " Иван Рилски " изпратиха до медиите отчета, който са подготвили до министъра. В него се показва, че болничното заведение не разполага с каквато и да е съответна информация, с изключение на изявленията в пресата.

" Електрозахранването ни се прави от два трафопоста, които се намират на територията на Болничния комплекс – във вътрешния двор на Инфекциозна болница и в сутерена на постройката на НЦОЗА. УМБАЛ " Св. Иван Рилски " няма касателство към други източници на електрозахранване ", се споделя в отчета на Петков до министъра.

Основната версия за случилото се е, че става въпрос за непозволено зареждане на частен обект.

Кметът на регион „ Триадица “ Христо Вълчанов разяснява пред БиТиВи, че по негова информация кабелът зарежда павилион на територията на болничното заведение. Дали тази будка е включена нерегламентирано към електропреносната мрежа също е въпрос, на който ще отговори следствието, добави той.

От ЧЕЗ споделиха, че кабелът се намира след техния електромер и отвън границите на тяхната благосъстоятелност. Шахтата също не е благосъстоятелност на енергоразпределителното сдружение. Отговорност, съгласно тях, носи притежателят на обекта, който се е захранвал с въпросния кабел.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР