Все още не е извлечена информацията от черната кутия на

...
Все още не е извлечена информацията от черната кутия на
Коментари Харесай

Последните 13 секунди от полета на майор Терзиев са в черната кутия


Все още не е извлечена информацията от черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29. Очаква се помощ от прозводителя, с цел да бъдат разчетени данните, които ще са от основно значение за следствието на случая, при който почина водачът майор Валентин Терзиев.

Днес специалисти показаха пред медиите по какъв начин наподобява черна кутия на подобен изтребител и обясниха по какъв начин и къде се съдържа информацията. Ключови са последните 13 секунди от съдбовния полет. Инженери от авиобаза „ Граф Игнатиев “ не са сигурни, че информацията ще бъде избавена, тъй като кутията е с нарушена херметизация.

В авиобазата са спрели опитите за събаряне на денните поради безпокойство, че може да изгубят данните.

Производителят е основал устройство, основал е хардуера, основал е процесор, който управлява записа и свалянето на информация и ние считаме, че той единствен и в най-голяма степен може да подсигурява, че тази информация може да бъде свалена без загуба, сподели подполковник Людмил Вълков, шеф на отдел Авиационна техника и въоръжение в авиобаза " Граф Игнатиево ".

В черната кутия се съдържа информация от последните 13 секунди от полета и дейностите на водача. По-голяма част от обстоятелствата за полета са възобновени, ще бъдат обявени, сподели по-рано пред БиТиВи.

Очаква се следствието да приключи в средата на юли.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР