Все още има надежда за постигане на дипломатическо разрешаване на

...
Все още има надежда за постигане на дипломатическо разрешаване на
Коментари Харесай

Ще има ли война? Реакции от Мариупол и Москва

Все още има вяра за реализиране на дипломатическо разрешаване на напрежението към Украйна, само че обстановката остава доста напрегната. Това са декларирали американският президент и английският министър председател в телефонен диалог.

Москва също изрази вяра за дипломатическа развръзка. На среща с съветския президент, първият посланик на Русия е декларирал, че към момента има късмет за съглашение с НАТО и Съединените щати.

Мариупол - укрианския град, който може да се окаже от първите цели при възможна съветска интервенция. Стратегически пристанищен град, ситуиран покрай границата с Русия. Ако премине под съветски надзор, Москва ще си обезпечи сухопътен кулоар към Крим.

В Мариупол не желаят война, тъй като знаят цената ѝ. През 2015-та, единствено при една от офанзивите, единствено в едно от предградията на Мариупол бяха убити 30 души.

Членовете на тогавашния доброволчески отряд Азов към този момент образоват локалните хората на Мариупол. Орядът има спорна история. Сформиран е през 2014-та от управлението на неонациската формация. Слез рецесията афишира, че се деполитизира и става част от Националната армия.

В Москва, доста хора също се надяват да няма война.

От Белия дом още веднъж предизвестиха, че съветски военни дейности могат да стартират всеки един миг. След Украйна, Вашингтон прикани американците да изоставен и Беларус.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР