Все още е възможно Великобритания да договори с ЕС споразумение

...
Все още е възможно Великобритания да договори с ЕС споразумение
Коментари Харесай

Тереза Мей: Възможно е да се договори споразумение за Брекзит до 29 март

Все още е допустимо Англия да контракти с Европейски Съюз съглашение за овакантяване на съюза на 29 март, Англия. Това съобщи през днешния ден в Шарм ел Шейх министър председателят на Обединеното кралство Тереза Мей на фона на натиска да удължи договарянията, съобщи ДПА.

"Постижимо е да напуснем със съглашение на 29 март и таман натам считам да насоча цялата си сила ", сподели Мей пред кореспонденти след диалозите си с европейските водачи в коридорите на срещата на върха ЕС-Арабска лига в египетския курорт Шарм ел Шейх.

"Има още работа да се свърши и на следващия ден моят екип ще бъде в Брюксел, където ще работи по правнообвързващите гаранции, нужни на Народното събрание на Обединеното кралство по отношение на защитния механизъм ", сподели тя, имайки поради провокиралото разногласия използване на механизма, гарантиращ отворена граница сред Република Ирландия и Северна Ирландия след Брекзит.

Мей съобщи, че долавя "истинска решителност (у европейските лидери) за намиране на метод Обединеното кралство да напусне Европейски Съюз гладко и проведено със съглашение ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР