Времеубежище наГеорги Господиновбеше включена в късия списък с номинации на

...
Времеубежище наГеорги Господиновбеше включена в късия списък с номинации на
Коментари Харесай

Гардиън: „Времеубежище“ на Георги Господинов е много силен претендент

" Времеубежище " наГеорги Господиновбеше включена в късия лист с номинации на влиятелната наградаInternational Booker Awardза най-хубава преводна литература за 2023 година

" Романът " Времеубежище " на българския публицист Георги Господинов, преведен от Анджела Родел, е по едно и също време изящен и богат на наличие ", написа Гардиън.

" Започва с 11 епиграфа и наподобява като полу есе, полуроман, свързващ културни артефакти от " Магическата планина " до " 1 септември 1939 " на Оден. Централната фигура е Гаустин, самобитен странник във времето, който отваря клиника, отдадена на интервали от предишното, с цел да оказва помощ на хора със заболяване на Алцхаймер ", продължава изданието.

" Идеята набира популярости най-после европейските народи гласоподават да се върнат към предходни столетия (1980-те са известни, както поради кино лентата " Dirty Dancing ", по този начин и поради Велветовата революция). Но под смешната осанка това е сериозна книга и доста мощен кандидат, разказващ за " почтеното страшилище на предишното " и по какъв начин несъразмерната лоялност към него ще ни лиши от по-надеждно бъдеще ", обобщават от Гардиън.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР