Времето за увеличаване на заболеваемостта от коронавирусна инфекция в Русия

...
Времето за увеличаване на заболеваемостта от коронавирусна инфекция в Русия
Коментари Харесай

Русия очаква ваксинацията да намали заболеваемостта от COVID

Времето за увеличение на заболеваемостта от коронавирусна зараза в Русия тази есен евентуално ще подхожда на тези, следени през 2020 година Въпреки това, с помощта на имунизацията и към този момент действителен имунитет, заболеваемостта би трябвало да бъде по-малък , коментираНаталия Пшенична, заместител -директор по клинична и аналитична активност на Централния проучвателен институт по епидемиология на " Роспотребнадзор ", оповестява ТАСС.

" Въз основа на миналата година можем да приемем една и съща времева рамка за повишаване на заболеваемостта, само че като се има поради броят на хората, които към този момент са придобили имунитет към SARS-CoV2, има огромна възможност той да бъде по-малък, при изискване че не престават дейната имунизация и спазването на превантивните ограничения ".

В същото време Пшенична добави, че актуалната обстановка в Русия подхожда на летните прогнози за повишаване на заболеваемостта от ARVI и Коронавирус през този интервал от време. " Във всеки район вълните (честотата) имат свои лични характерности , които се дефинират от размера и плътността на популацията, географското местонахождение, особеностите на метода на живот, степента на имунизация, задълбоченото съблюдаване на превантивните ограничения . "
 Русия имунизира 40 млн. руснаци и е удовлетворена, че утвърждението към имунизациите нараства
Русия имунизира 40 млн. руснаци и е удовлетворена, че утвърждението към имунизациите нараства

Властите желаят да имунизират 80% до ноември, а имунизираните ще имат повече независимост

Карантина е въведена допълнително от 270 учебни заведения в Башкирия заради честотата на Коронавирус измежду учениците. Ограничителна мярка се ползва в случаите, когато в една институция са открити повече от пет случая, съобщи началникът на районното ръководство на " Роспотребнадзор " Анна Казак на оперативна среща в държавното управление на републиката в понеделник.

" Епидемичната обстановка с ковид е напрегната , нарастване на заболеваемостта е в ход, в тази връзка прилагаме ограничения за учебните заведения, защото децата към този момент са интензивно заболели . В 730 детски организации са открити случаи на болестта. Карантина към този момент е въведен в 279 учебни заведения, това са 768 паралелки ", сподели Казак.

В учебните заведения и детските градини се организират инспекции, сега са тествани 67 организации, в които са открити нарушавания, взети са ограничения за отстраняването им , посочи шефът на отдела.

Според " Роспотребнадзор ", епидемиологичният предел за вирусни инфекции е надвишен с 98,4%. Също по този начин, съгласно Казак, има понижаване на спазването на режима на маски на публични места и в превоза в района.

Ръководителят на Башкирия изиска да се ускори контролът върху спазването на противоепидемичните ограничения и да се ограничи провеждането на всеобщи събития.

Според районната централа в републиката са разгърнати над 5,4 хиляди кревати за подкрепяне на пациенти с коронавирусна зараза. Към 27 септември са доказани общо 65 684 случая на коронавирусна зараза, което е нарастване с 0,5% дневно.
 Русия подреди наложителна Covid имунизация на чиновниците в 602 организации в Татарстан
Русия подреди наложителна Covid имунизация на чиновниците в 602 организации в Татарстан

Млади хора и подрастващи са главно заразяващи се в Русия, към момента има угриженост за хората над 65 години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР