Времето все още е хладно и променливо, но тепърва идва

...
Времето все още е хладно и променливо, но тепърва идва
Коментари Харесай

Тичането, усмивките и как да подобрим представянето си

Времето към момента е хладно и изменчиво, само че занапред идва пролет, а с нея се разсънва и желанието ни да влезем във форма. Един от най-лесните, ефикасни и евтини способи това да се случи е с бягане. Ако желаеме по-бързи резултати, добре е да сме наясно с един елементарен трик, който не ни коства нищо, само че усъвършенства качеството на тренировката.

За това какъв брой дълготрайно можем да тичаме и с какво движение са значими разнообразни физиологични фактори като времето, от което упражняваме, издръжливостта ни, мускулатурата и вярното дишане. Но учени са открили, че има и един психически фактор, който въздейства на джогинга и кроса.

Вероятно до момента в който сме се задъхали в изминаването на следващия километър не ни е доста до усмивки, в случай че не споделяме интензивността с сътрудник, който не стопира да ни забавлява. Но тактика на едни от най-хубавите спринтьори е съзнателно да манипулират изражението на лицето си, усмихвайки се даже принудително.

С това деяние понижаваме възприятието за изпитание, което поставяме, до момента в който тичаме. Освен това, се употребява с 2.8% по-малко О2, в сравнение с в случай че сме с намръщена или сериозна физиономия. Намалява се и напрежението върху мускулите и ни разрешава да се разсеем от чувствата на тялото. А това значи, че се уморяваме по-малко и можем да реализираме по-добри резултати, написа CNN.

Съветът да да усмихваме, до момента в който тичаме, се свързва и с кенийския играч и победител от лондонския маратон Елуид Кипчог. Той е постоянно ухилен, до момента в който тича и очевидно това дава резултат върху представянето му.

Необходими са обаче още проби и проучвания, с цел да се откри същинския резултат на изражението на лицето върху физическото ни показване. Ако се чудим дали да се усмихваме непрекъснато, до момента в който тичаме, най-хубавият съвет е да си мислим за какво прелестно и отпускащо и усмивката сама ще пристигна на лицето ни. А километрите ще се изминават доста по-лесно. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР