Времето в Обединеното кралство: най-високата температура за годината може да достигне тази седмица поради горещи вълни

...
Очаква се високото налягане да доведе до широко разпространено топло
Коментари Харесай

Очаква се високото налягане да доведе до широко разпространено топло време, особено на юг, където температурите може да достигнат 30C около средата на седмицата.

Северните райони също ще „видят температури от средните до високите двайсет градуса“, ​​каза продуцентът на времето на Sky News Джоана Робинсън.

Времето на някои места ще бъде достатъчно топло, за да се класифицира като гореща вълна, чието определение варира според региона.

Миналата година Метеорологичната служба предефинира горещите вълни за части от Англия със затоплянето на климата.

Новината ще развесели онези, които желаят да направят едно последно пътуване до на плажа или да се приготвите за последно барбекю след мокро лято.

Време в Обединеното кралство: Гореща вълна „вероятно“ ще удари части от страната следващата седмица с високи температури Прогноза за 30C

Възможни са високи температури от 32C на юг, потенциално надвишаващи най-високата температура за годината от 32,2C (90F), регистрирана на 10 и 25 юни.

Какво е усещането при 50C като?

Джоана Робинсън от Sky News добави: „Разликите в потока ще доведат до някои ежедневни промени в това къде ще бъдат най-високите температури, но пикът вероятно ще бъде в сряда или четвъртък.“

„Ще има и топли нощи, особено в сряда, когато на странно място може да има тропическа нощ – когато температурите не падат под 20C.

„По-късно през седмицата ще има нараства рискът от дъждове и гръмотевични бури, но повечето места ще останат добре до следващия уикенд."

Температурите в Обединеното кралство не са надвишавали 30C от 7 юли, когато Чертси достигна 30,2C.

Въпреки неспокойните юли и август, този сезон все още беше едно от десетте най-топли лета в Обединеното кралство, регистрирано според временните данни на Met Office.

Това се дължи на изключително топлия юни, когато широко разпространено високо налягане донесе много сухи дни с топло лятно слънце.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР