Наскоро Артър Хейс сподели прозренията си за текущото състояние на

...
Наскоро Артър Хейс сподели прозренията си за текущото състояние на
Коментари Харесай

Биткойн достигна своето дъно според Артър Хейс – кога да очакваме пробив над $70,000?

Наскоро Артър Хейс показа прозренията си за настоящото положение на Биткойн и вероятностите си за бъдещата траектория на цената му в блог обява на уеб страницата на BitMEX.

По-конкретно той се задълбочи в дейностите на Федералния запас и неотдавнашните събития към Republic First Bank .

Федералният комитет по интервенциите на открития пазар (FOMC) неотдавна разгласи понижаване на темпа на количествено стягане (QT) от $95 милиарда на $60 милиарда месечно. Тази промяна е обвързвана с понижаване на продажбата на финансови принадлежности на открития пазар, за намаление на лихвените проценти и стимулиране на стопанската система.

Хейс означи, че през предходните месеци FOMC постоянно не е достигал задачата от $95 милиарда за QT, което допуска капацитет за сходно недостигане и при квотата от $60 милиарда. Той твърди, че този сюжет предвещава положително развиване на ликвидността в американския $ и надлежно на Биткойн .

Друг фактор, евентуално удобен за BTC, е придобиването на First Republic Bank от Fulton Bank в края на април 2024 година, утвърдено от FDIC като „ най-евтиното решение за DIF “ (Фонд за обезпечаване на депозитите). Въпреки задължението на FDIC да застрахова депозити единствено до $250,000, те предоставиха на Fulton Bank нужните средства за цялостно обезпечаване на всички депозитни сметки във First Republic Bank. Експертът означи, че допускането на каквито и да било депозити да останат незастраховани би било политически противоречиво, изключително в година на избори, като по този метод се основава казус за цялостно обезпечаване на депозитите.

Хейс допуска, че в случай че повече банки банкрутират, този казус ще наложи в допълнение отпечатване на пари, защото FDIC ще би трябвало да вземе заем от Фед, с цел да покрие всички депозити. Това възприемано неблагоразумие би могло в допълнение да подчертае стойностното предложение на Биткойн за непрекъснато и предвидимо предложение.

В умозаключение Хейс очерта три съществени точки:

  • Биткойн доближи най-ниската си точка при $58,600.
  • Очаква се BTC да се търгува в диапазона от $60,000 до $70,000 до август.
  • Действията на Фед и FDIC, характеризиращи се с скрито отпечатване на пари, придават меродавност на предлагането за цената на Биткойн.

Въз основа на макроикономическите политики и неотдавнашните събития в банковия бранш Хейс чака евентуален прогресивен подтик за Биткойн през идващите месеци, когато се разпрострат последствията от тези събития.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР