Времето разкрива истината. Лошото управление на държавните финанси през 2022

...
Времето разкрива истината. Лошото управление на държавните финанси през 2022
Коментари Харесай

Трифонов: Лошото управление на държавните финанси дава своите отровни плодове

„ Времето разкрива истината. Лошото ръководство на държавните финанси през 2022 година, поради което „ ИТН “ напусна обединението, дава своите отровни плодове ". Това написа на формалната си страница във Facebook водачът на „ ИТН “ Слави Трифонов. 

„ Безконтролното харчене на държавни средства докара до това, че служебното държавно управление предлага нарастване на налозите – Данък добавена стойност да бъде повишен на 22 %, а плоският налог за компаниите на 15% “, показва Трифонов. 
 
По думите му „ с помощта на некомпетентната финансова политика на Асен Василев бързо се плъзгаме към бюджетна злополука “. 

В поста си Слави Трифонов напомня, че служебното държавно управление разгласи, че внася бюджет с недостиг от 6,4% от брутния вътрешен артикул. 

„ Това е нещо нечувано от епохата на Виденов до момента, а всички помним по какъв начин приключи тя. За някои политици това, което се случва, може би е изненадващо, а за други дори е напълно обикновено и мечтано. А в реалност голям брой икономисти още от лятото на 2021 година предвиждаха да се случи тъкмо това. За 2-3 къси години бюджетните разноски на страната, измерени в млрд лева, съвсем се удвоиха. Публичният дълг беше под 30 милиарда лева През тази година той може да наближи 50, а следващата година – 60 милиарда лева Вместо през този интервал България да се приближи до Еврозоната (като Хърватия), да увеличи своя кредитен рейтинг и да притегли многомилиардни вложения (като Румъния и Сърбия), ние се къпем в блаженството на некомпетентността и популизма “, разяснява още водачът на „ ИТН “. 

„ Най-важният въпрос е какво да вършим оттук насетне. България не се нуждае от нови избори. Не се нуждае и от популистко ръководство. Нуждае се от постоянен постоянен кабинет с огромна храброст и мощна воля, който да обърне сегашната трагична наклонност. За да е мощна една стопанска система би трябвало да има вложения. Само това ще докара до по-високи приходи и до възстановяване живота на всички! Трябва ни бюджет, който да демонстрира желанието на страната да подкрепя всички локални и задгранични вложители, които желаят да развиват бизнес в България “, добавя той. 

Според Трифонов верните дейности в тази обстановка не включват нарастване на налозите. Не включват и отвод от еврозоната за десетилетия напред, а включват промени в обществения бранш и ограничение на астрономическия растеж на разноските, разяснява той. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР