Времето на фосилните горива изтича и преминаването към други енергийни

...
Времето на фосилните горива изтича и преминаването към други енергийни
Коментари Харесай

Бас Ейкхаут: Ако Европа се бави със зеления преход, Китай ще я изпревари

Времето на фосилните горива изтича и прекосяването към други енергийни източници е неизбежно. Това съобщи нидерландският евродепутат от групата на Зелените Бас Ейкхаут . Той бе гост-лектор в Екологичен потенциал на медиен семинар за публицисти от осем европейски страни.

Ейкхаут е изтъкнат бранител на така наречен Зелена договорка. По думите му Европа прави доста за околната среда, а Зелената договорка е добра и нужна на Европа . Евродепутатът уточни, че намаляването на нездравословните излъчвания с 50% в идващите години ще се отрази положително на европейските жители.

Ейкхауст прегледа тематиката за зелената договорка и през призмата на стопанската система, с предизвестието, че в случай че Европа се забави прекалено много с прекосяването към различни източници на сила, то тогава Китай ще дръпне бързо в производството на електрически коли.

Той акцентира, че войната в Украйна е откроила уязвимостта на Европа , в случай че Съюзът не е обединен. Задача номер едно е Русия да бъде изгонена от украинска територия, а войната в Украйна оказва и голямо отрицателно въздействие върху околната среда, сподели още Бас Ейкхаут.
 Г-7 се споразумяха за ускорение на прехода към зелена сила
Г-7 се споразумяха за ускорение на прехода към зелена сила

Основна цел е нарастването на електричеството, генерирано от възобновими енергийни източници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР