Временното правителство на Афганистан, ръководено от талибаните, забрани публичното показване

...
Временното правителство на Афганистан, ръководено от талибаните, забрани публичното показване
Коментари Харесай

Талибаните заповядаха край на публичното показване на екзекутирани престъпници

Временното държавно управление на Афганистан, ръководено от талибаните, забрани общественото проявление на екзекутирани нарушители без правосъдно предписание за това, демонстрират нови укази, издадени в Кабул, осведоми ДПА.

По време на първия интервал на талибаните на власт сред 1996 и 2001 година обществените изтезания нормално бяха последвани от " обесване " на тела или елементи от тялото на обществени места, служещи както за последно оскърбление за хипотетичния нарушител, по този начин и като изрично предизвестие към другите.

Обичаят неотдавна бе съживен в някои афганистански провинции, демонстрирайки на мозъците на доста хора, че талибаните остават фундаментално непроменени макар напъните си през последните години да показа по -умерен облик на външния свят.

Новият декрет, забраняващ сходни ужасяващи обществени прояви, беше публикуван в четвъртък вечерта. Включва заповед вместо това да се разгласява закононарушение на нарушител и наложеното му наказване.

В последния декрет на държавното управление е включена и заповед за гарантиране на сигурността на " значими специалисти " и " известни квалифицирани фигури ", отпратка към всеобщия приключване на мозъци в Афганистан, откогато талибаните се върнаха на власт, и предложение, което управляващите желаят да попречи на повече добре образовани афганистанци да изоставен страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР