Временно споразумение във Вашингтон за бюджетаБелият дом и Конгресът на

...
Временно споразумение във Вашингтон за бюджетаБелият дом и Конгресът на
Коментари Харесай

Временно споразумение във Вашингтон за бюджета

Временно съглашение във Вашингтон за бюджета
Белият дом и Конгресът на Съединени американски щати съгласуваха краткотраен бюджет за период от три седмици за да се възвърне работата на държавното управление. Това разгласи президентът Доналд Тръмп пред публицисти в Розовата градина на Белия дом.

„ Много се веселя да разглася през днешния ден, че ние се договорихме ”, сподели Тръмп във връзка разговора сред изпълнителната и законодателната власт за излизането от бюджетната рецесия. „ В скоро време ще подпиша законопроект, който ще разреши възобновяването на работата на нашето държавно управление за три седмици, до 15 февруари. Моля водачът на републиканското болшинство в Сената Мичъл Маконъл неотложно да внесе това предложение за разглеждане ”, посочи президентът.

Работата на държавното управление бе отчасти спряна на 22 декември поради липса на бюджетни средства, откакто републиканците и демократите не съумяха да стигнат до единодушие по годишния бюджет, в който Тръмп искаше да бъдат включени $5,7 млрд за построяването на стената по границата с Мексико. Демократите бляха подготвени да дадат единствено $1,3 милиарда. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР