Временно се ограничава движението в двете посоки по автомагистрала Струма

...
Временно се ограничава движението в двете посоки по автомагистрала Струма
Коментари Харесай

Затвориха АМ Струма край Дупница заради пожар

Временно се лимитира придвижването в двете направления по автомагистрала " Струма " от пътен възел " Дупница " до пътен възел " Бобошево " заради понижена видимост от пожар. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). Трафикът се реализира по обходен маршрут: път I-1 Дупница - Бобошево.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Пожарът е зародил към 15.30 часа в борова гора край интернационалния път Е-79, в региона на ж.п.-тунела в Дупница, оповестиха от МВРа. Огъня гасят пет противопожарни автомобила и чиновници на горското стопанство.

Около 40 дка шубраци, треви и иглолистна просвета са наранени все още от пожара, който гори на изхода на град Дупница наоколо до жп тунела, сподели за Радио " Фокус " инж. Дамян Дамянов, шеф на Югозападно държавно дружество.

" На място има задоволително техника и хора. Вътре в пожара има две къщи, които са обезопасени от чиновници на Районна работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Дупница. На място има и пожарни коли. Опасност за хората няма. Сега пускаме линии за ограничение и гасене на пожара ", акцентира инж. Дамянов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР