Временно преназначеният на длъжността главен директор на Главна дирекция Изпълнение

...
Временно преназначеният на длъжността главен директор на Главна дирекция Изпълнение
Коментари Харесай

Шефът на затворите и началникът на Софийския затвор подадоха оставки

Временно преназначеният на длъжността основен шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ Свилен Цветанов и началникът на пандиза в София Петър Кръстев подадоха оставки, оповестиха от правосъдното министерство.

Правосъдният министър Цецка Цачева им ги е поискала по предписание на министър-председателя Бойко Борисов и след инспекция на място. Това се случва след вчерашното бягство от Централния софийски затвор на двамата рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев.

Оставките са признати от министъра, като длъжностите им ще бъдат краткотрайно заети от чиновници на Главна дирекция „ Охрана “ към Министерство на правораздаването.

Работата на комисията по изясняване на събитията и обстоятелствата по отношение на бягството на лишените от независимост за тежки закононарушения Владимир Пелов и Радослав Колев продължава.

След показване на отчета от комисията до 12 април, ще бъдат подхванати дисциплинарни ограничения по отношение на дейностите на директно виновните чиновници, вследствие на които е осъществен този извънредно тежък случай.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР