Временната комисия за разследване на всички факти и обстоятелства около

...
Временната комисия за разследване на всички факти и обстоятелства около
Коментари Харесай

Комисията за БФС с нов опит да изслуша кмета Терзиев за кървавите сблъсъци в София

Временната комисия за следствие на всички обстоятелства и условия към проявеното принуждение по време на митингите против БФС на 16 ноември ще направи нов опит да изслуша кмета на София Васил Терзиев в четвъртък, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Миналата седмица комисията не можа да организира съвещанието си поради отсъствието на градоначалника, който беше на посещаване в Мюнхен. Това е последният късмет за осъществяване на това чуване във Временната комисия, тъй като срокът й на работа изтича точно на 22 февруари.

БГНЕС напомня, че на предходното съвещание на 15 януари опозицията в лицето на Има Такъв Народ и " Възраждане " изиска да се внесе в пленарна зала предложение за удължение на периода за деяние на комисията и предлагането на равнище комисия се одобри.

" Нека да удължим периода на комисията с още два месеца, с цел да може кметът да си довлече кметското его в тази зала, а не да се крие. Имам чувството, че се е скатал ", това съобщи ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

" Нито сме изслушали кмета на общината, още по-малко сме изслушали заявителите на митингите. За мен би трябвало работата на комисията да бъде удължена, с цел да се проверяват обстоятелствата и събитията освен към активността на Министерство на вътрешните работи ", счита и Цвета Рангелова от " Възраждане ".

Председателят на комисията ген. Атанас Атанасов съобщи, че са изслушали към този момент представителите на Столична община, единствено кметът не. " Не виждам по какъв начин наличието на кмета ще способства за изясняване на обстоятелствата и събитията към проявеното принуждение по време на митингите против БФС ", счита Атанасов.

Комисията реши от Министерство на вътрешните работи да бъде изпратен спомагателен отчет за резултатите от извършена вътрешна инспекция, отнасяща се за митингите против БФС.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР