Временната комисия по ревизията, председателствана от Мая Манолова, определи 17

...
Временната комисия по ревизията, председателствана от Мая Манолова, определи 17
Коментари Харесай

Комисията по ревизията на Мая Манолова започва работа по 17 приоритета

Временната комисия по проверката, управлявана от Мая Манолова, дефинира 17 целта в своята работа. Тя ще преглежда злоупотреби и нарушавания при разходването на средства от централната власт, общините и държавните и общинските компании през последните 5 години.

Всички парламентарни групи трябваше да посочат с коя тематика да стартира комисията по проверката.

От " ИТН " обявиха, че за тях предпочитана тематика е " Автомагистрали " АД, от ГЕРБ - Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ), от " Българска социалистическа партия за България " - Българската банка за развиване (ББР), от " Демократична България " - планът " Турски поток ", от Движение за права и свободи - Националната организация за приходите и Националният застрахователен институт. От " Изправи се БГ! Ние идваме! " предложиха първата тематика да бъде енергетика и сдруженията в енергетиката - БЕХ, НЕК, електроразпределителните сдружения и топлофикациите, поради сметките за ток и парно.

Сред тематиките, с които ще се занимае комисията по проверката, са още ВиК секторът, разноските за използване на специфични разследващи средства (СРС) и за Бюрото за отбрана на очевидците към основния прокурор, тъжби до локалната власт и общински сдружения, горските и ловните стопанства, българските територии на ГКПП-та, преотстъпени на частни компании, изключително високите хонорари и бонуси в държавната администрация и в държавни сдружения.

От ГЕРБ предложиха да се включи Държавен фонд " Земеделие ", а от " Демократична България " - Българската организация за сигурност на храните. От Има Такъв Народ пък прибавиха за инспекция Националната стратегия за енегийна успеваемост и Държавната организация за електронно ръководство.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР