Време е оттук нататък да има прозрачни поръчки за инфраструктурата,

...
Време е оттук нататък да има прозрачни поръчки за инфраструктурата,
Коментари Харесай

Премиерът Петков: Време е да имаме прозрачни поръчки за инфраструктурата и нови магистрали

Време е оттук насетне да има транспарантни поръчки за инфраструктурата, дълги периоди за гаранция, съответно попълване на съществуващите дупки и нови автомагистрали на равнището на европейските пътища.

Това съобщи министър-председателят Кирил Петков при започване на срещата по въпросите на сигурността на придвижването по пътя.

„ Надявам се тази седмица Народното събрание да вземе решение за разпределяне на средства, с цел да стартира разплащането към пътностроителните компании “. За да се стигне и до второ заплащане към строителите, е належащо да има ясна и качествена инспекция на подписаните контракти.

Премиерът изиска досегашната процедура за ремонт на пътища като поддръжка да бъде заменена, тъй като това значи ниско качество на осъществяване и ниски гаранции. Според Петков до този миг страната е похарчила доста пари за пътни поправки, само че без обилни резултати.

Министър-председателят бе безапелационен, че пътната сигурност е от голямо значение за страната ни, още повече, че България е едно от първите места в статистиката по брой починали при пътни произшествия. „ Този резултат е неприемлив. Това, което до този миг сме го приемали за даденост, би трябвало да завърши “, акцентира Кирил Петков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР