Вредно ли е да се спи с чорапи. Тялото трябва

...
Вредно ли е да се спи с чорапи. Тялото трябва
Коментари Харесай

Вредно ли е да се спи с чорапи

Вредно ли е да се спи с чорапи. „ Тялото би трябвало да диша по време на сън “. Това го знаем още от детството, само че какво ще стане, в случай че краката Ви са студени и в действителност желаете да обуете топли чорапи преди лягане? Наистина ли е толкоз нездравословно? Нека да разгледаме изгодите и вредите от това:

Полезно ли е да се спи с чорапи?

Регулирането на температурата е нужна част от цикъла на съня. На множеството хора им е мъчно да заспят, когато им е студено. Един трик, който може да помогне, е, обуването на чорапи преди лягане.

Проучване от 2007 година открило, че възрастните, които носят елементарни или отопляеми чорапи в леглото, заспиват по-бързо.

Това е по този начин, тъй като главната температура на човешкото тяло спада през нощта, достигайки най-ниската си температура към 4 сутринта. Чорапите поддържат краката топли и това води до разширение на кръвоносните съдове, което се назовава вазодилатация. Топлината се отделя през кожата и оказва помощ за намаление на вътрешната телесна температура. Това, от своя страна, изпраща сигнал до мозъка, че можете да продължите да спите.

Често студените ръце и крайници могат да бъдат симптом на заболяването на Рейно. Това е заболяване, което визира кръвоносните съдове на кожата. Атаките нормално се случват, когато човек се усеща леден или уплашен.

Хората, които получават припадък на заболяването на Рейно за първи път, би трябвало да посетят доктор. Но носенето на чорапи в леглото може да помогне за понижаване на признаците, както и да ви стопли през целия ден.

Много дами, преминаващи през менопаузата, изпитват горещи талази, положение, характеризиращо се със следните признаци:

  • ненадейно чувство за мощна топлота, която се популяризира по цялото тяло;
  • изпотяване;
  • кардиопалмус;
  • зачервяване на лицето.

Смята се, че горещите талази са породени от хормонални съмнения, които въздействат върху контрола на телесната температура. Тъй като носенето на чорапи оказва помощ за намаление на телесната температура през нощта, то може също да помогне за попречване на горещи талази.

Според едно изследване от 2005 година,двойките, които носят чорапи в леглото, са по-склонни да получат оргазъм по време на секс.

Учените изследвали мозъчните реакции по време на секс и открили, че студените крайници отблъскват хората. Това изследване обаче е доста малко: в него са взели участие единствено 13 двойки, което не е задоволително, с цел да се направи дефинитивно умозаключение. Но за какво не опитате секс в чорапи?

Може ли да навреди обуването на чорапи преди лягане? 

Намалена циркулация.  Носенето на чорапи в леглото може да утежни кръвообращението. Ако чорапите са прекомерно стегнати, това може да докара до понижен кръвен поток.

Лоша хигиена.  Ако си легнете с мръсни чорапи, краката ви не могат да дишат вярно и възможностите за зараза или неприятен мирис се усилват. За да избегнете това, не забравяйте да промените чорапите си преди лягане и да изберете чифт дишащи материали като памук, мериносова вълна, кашмир или бамбук.

Топлина.  Ако чорапите ви не дишат, топлината, генерирана от вазодилатацията, няма къде да отиде, което води до прегряване.

Докато спазвате добра хигиена – да сменяте чорапите си всяка вечер и да избирате материали, които разрешават дишане – носенето на чорапи по време на сън няма да Ви навреди по никакъв метод, а единствено ще направи съня Ви по-сладък.

Най-странните спортове в историята

 

Вредно ли е да се спи с чорапи

 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР