Вреден навик може да се окаже ключът към антиваксърските настроения

...
Вреден навик може да се окаже ключът към антиваксърските настроения
Коментари Харесай

Учени: Пушачите са сред най-слабо ваксинираната срещу COVID група

Вреден табиет може да се окаже ключът към антиваксърските настроения против препаратите за Covid-19, считат съветски учени. Става въпрос за пушачите, които, съгласно проучвания в Русия, са измежду хората с минимум получени дози от имунизацията.

Според здравните управляващи при заразяване с COVID-19 при пушачите съществува по-висок риск от тежко протичане на болестта, защото тютюнопушенето се отразява отрицателно на белодробната функционалност и на тялото му е по-трудно да се бори с ковид. Някои пушачи обаче считат, че неприятният им табиет освен не вреди, а в противен случай, съвсем защищава от ковид, отбелязва доктор Артър Гараганов, клиничен психолог и лекар по логика на психиката.

„ Напоследък в обществените мрежи се популяризира теорията, че пушенето защищава от ковид “, изясни психологът.
 Отказването от тютюнопушенето може да обърне увреждането на белодробните кафези Отказването от тютюнопушенето може да обърне увреждането на белодробните кафези
Пушачите на процедура могат да върнат времето обратно за белите си дробове, като оставят нездравословния табиет, при което се появяват здрави кле...

Той вижда повода в чисто психически фактори: за един твърдоглав пушач е мъчно да признае, че отдавна вреди на личното си здраве.

Такива хора, като предписание, внезапно отрицателно възприемат всяка информация, която не е съгласно тяхното мнение, изключително тази, която считат за „ публична “, изяснява Гараганов пред радио " Спутник ".

Затова експертът посъветва роднините и приятелите на пушачи, да се опитат да трансформират мнението им.

 

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР