Връзките с хора от други националности и религии са много

...
Връзките с хора от други националности и религии са много
Коментари Харесай

7 неща, които трябва да имате предвид, когато сте във връзка с чужденец

Връзките с хора от други националности и религии са доста вълнуващи, само че и голямо предизвикателство, с което не всички могат да се оправят. Културните другия несъмнено оказват своето въздействие и провокират затруднения във взаимооотношенията. Ако въпреки всичко поемете риска, ето против какви компликации ще би трябвало да се изправите:

1. Проблеми с езика

Най-вероятно най-малко единият от двама ви ще се наложи да комуникира на език, друг от майчиния. Колкото и положителни да мислите, че са познанията ви по него, отново могат да се появят недоразумения. Бъдете толерантни и прощавайте грешките, тъй като езиковата преграда не може толкоз елементарно да се прескочи.

2. Културни особености

Дори културите ви да са почти идентични, отново може да се появят някои разлики в погледа ви за някои неща и това е обикновено. По-страшно е, в случай че сте от напълно друг културен генезис, тогава към този момент компромисите са наложителни и разногласията неизбежни, само че няма нищо непреодолимо за същинската обич, нали?

3. Научавате се на повече самообладание

Достатъчно мъчно е да накараш една естествена връзка да проработи, само че когато не би трябвало да се преценявате единствено с разликите в характера на другия, става още по-сложно. Това ще ви научи на доста самообладание, стига и двамата в действителност да желаете всичко да потръгне.

4. Децата

Ако връзката е в действителност сериозна и стартирате да обмисляте основаването на семейство, няма по какъв начин да не си задавате следните въпроси: Какъв език ще приказва детето ни? Каква вяра ще изповядва? Какво ще стане, в случай че се разделим? Дали детето ще би трябвало да живее надалеч от единия в непозната страна? Всичко това би трябвало да бъде добре в съгласие, тъй като може да провокира доста проблеми в бъдеще.

5. Къде ще живеете?

Много мъчно за взимане решение, което сигурно ще бъде доста мъчно за единия от двама ви, тъй като ще би трябвало да се откаже от много неща в името на любовта. Но за жалост няма междинен вид, компромисът от едната страна ще би трябвало да бъде изработен, въпросът е да решите кой е по-склонен да го направи, с цел да няма последици по-късно.

6. Законови спънки

Особено, в случай че се наложи да заминете в непозната страна ще ви се наложи да се справите с редица законови спънки, които да узаконят вашия статус, както по-късно и това на общите ви деца.

7. Одобрението на фамилията

Да си го кажем напряко. Не всеки ще предстоящ благополучен, че детето им има сериозна връзка с човек от дуга народност и вяра. Одобрението и на двете фамилии благоприятства за по-лесното превъзмогване на другите компликации. Ако въпреки и единствено едната страна не утвърждава взаимоотношенията, взаимният ви живот няма да е толкоз лек, колкото ви се желае.

И въпреки всичко биха ли могли тези неща да ви спрат, в случай че това е любовта на живота ви? Не, несъмнено! Така, че рискувайте, няма невъзможни неща пред двама индивида, които в действителност се обичат!:)
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР