Връзката на детето с родителите е много силна, въпреки че

...
Връзката на детето с родителите е много силна, въпреки че
Коментари Харесай

Защо трябва да се обаждате на мама по-често.

Връзката на детето с родителите е доста мощна, макар че през годините тя отслабва. Порасвайки, човек става все по-независим, от ден на ден и повече други хора го заобикалят и потребността от мама и баща понижава. Но това родството не изчезва на никое място, остава за цялостен живот.

Връзката сред майка и наследник е изключително завладяваща. Може би никой няма да спори, че точно момчетата обръщат на майките малко повече внимание и дават малко повече обич от дъщерите. Освен това това отношение трае цялостен живот.

Психолозите назовават това прословутия Едипов комплекс, когато татковците са по-привързани към дъщерите, а майките към синовете. Освен това дребните деца до три години обичат и двамата родители еднообразно и едвам тогава те стават по-привързани към родител от противоположния пол.

Общуване с родителите

„ Никога не съм мислил, че ще потърся любовта, която ще наподобява на майка ми. Но по този начин се случи, че след два несполучливи брака най-сетне открих фамилно благополучие с жена, която има темперамент тъкмо като майка ми. Освен това те даже имат някаква външна аналогия ”, сподели 41-годишният Сергей с изненада.

„ Понякога ми се коства, че майка ми има някаква телепатична дарба: в случай че изпадна в неволя, тя ме вика тъкмо там “, споделя 22-годишният си Игор.

„ Вече съм възрастен и самостоятелен, управлявам отдел от 30 души. Но най-смешното е, когато се обадя на майка ми в идната сложна обстановка просто да се съветвам “, споделя 32-годишният Ярослав.

И такива случаи не са необичайност, а по-скоро – в допълнение удостоверение, че връзката сред майка и наследник е специфична. За нея той е съвършен мъж, събрал най-хубавите черти. Този, който постоянно ще бъде поддръжка и отбрана за нея, който в никакъв случай няма да си тръгне. Тя е за сина – въплъщение на нежността и грижата.

Връзката сред майка и наследник в ненапълно семейство се разделя. И в случай че една жена от дълго време е лишена от мъжко внимание, тогава всички нейни усеща просто падат върху нейния наследник.

В резултат на това детето става просто център на света на майката, не го желае, а нейните очаквания и проекти са тясно свързани с бъдещите му триумфи, трансформирайки за индивида в непоносима тежест. Но това не може да сътвори противоположна връзка.

В някои случаи майката вижда в сина олицетворение на идеалния мъж и се пробва да вложи в него тези качества, които й липсваха на избраниците й. Единственият проблем е, че няма идеални хора и всеки показва своите най-хубави качества.

Често се случва, че в наследник, майка вижда най-надеждния мъж, който в никакъв случай няма да обиди, напусне или съобщи. Въпреки че тук не могат да бъдат дадени гаранции, защото в случай че една жена не е в положение да построи връзки с други мъже, изцяло е допустимо да възникне разпад в връзките й със сина й.

Какъвто и да е моделът на връзките, синът е най-важният човек за майката, която макар възрастта си постоянно остава нейно дете. Затова всеки мъж би трябвало да помни значимостта му и да не не помни да посети майка си и да й се обади, до момента в който той към момента има такава опция.

Винаги можете да се обърнете към майка си за добър съвет, тъй като тя има повече житейски опит. Можете да и даже би трябвало да говорите с нея за нейните проблеми, с цел да подкрепите и наблегнете какъв брой е значима за вас.

Винаги можете да й кажете нещо смешно, да поискате или даже можете да се обадите просто по този начин. Мама несъмнено ще бъде удовлетворена, че макар всичките ви терзания и значими въпроси, не забравяйте за нея.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР