Връзката между Шанел и света на киното не е новост.

...
Връзката между Шанел и света на киното не е новост.
Коментари Харесай

90 часа работа и 500 перли стоят зад сватбената рокля на Шанел в „Присила”


Връзката сред Шанел и света на киното не е оригиналност. Модният бранд си партнира с кино продукции още от 30-те години на предишния век. От героините на Nouvelle Vague (новата вълна във френското кино) до най-големите американски звезди, стилната къща облича актрисите с онази рядка грациозност, завещание от великата Коко, на която завижда целият свят.

Най-новата популярна поява на сватбена рокля на Шанел беше на 4 септември, на премиерата на кино лентата “Присила ” на филмовия фестивал във Венеция. В качеството си на дипломат на Шанел София Копола се обърна към марката за новата си продукция. Така един от костюмите, носени от актрисата Кейли Спени за ролята на Присила Пресли, се оказа впечатляваща сватбена ролята на марката. Това е може би най-емблематичната сватбената рокля, показвана на огромния екран. Изпълнението на Кейли също беше високо оценено и ѝ донесе премията за най-хубава актриса.



90 часа работа, 500 перлени перли и повече от 50 стъклени кристала

По молба на София Копола Шанел се въодушевява от сватбената рокля, фактически носена от Присила Пресли през 1967 година, с цел да сътвори направено по поръчка създание в духа на сбирката пролет-лято 2020 година, проектирана от изобретателния шеф на марката - Виржини Виар. Резултатът е тази пленителна рокля, съчетаваща бял креп с дантела за горната част и ръкавите, чието планиране е лишило 90 часа труд. Воалът от копринен тюл е декориран с дребна корона, ръчно изплетена и бродирана от Atelier Montex, и се състои от над 500 перли в 4 разнообразни размера, 50 транспарантни стъклени тръбички и над 50 посребрени стъклени кристали. За основаването на този шедьовър са били нужни 50 часа бродиране. Впечатляващо!



Ако наблюдавате деликатно, ще можете да забележите и други творения на стилната къща във кино лентата, като да вземем за пример парфюма Chanel N°5, който Присила взима със себе си, когато се реалокира в Грейсленд - митичният мирис, съпътстващ одобряването на новата ѝ женственост. Лентата си заслужава.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР