Вратарят с български корени Александър Георгиев направи 32 спасявания, но

...
Вратарят с български корени Александър Георгиев направи 32 спасявания, но
Коментари Харесай

32 спасявания на Георгиев не помогнаха на шампиона Колорадо да избегне загуба

Вратарят с български корени Александър Георгиев направи 32 спасявания, само че това не оказа помощ на носителя на купа " Стенли " да избегне домакинско проваляне с 4:5 от Флорида. Роденият в Русе съветски национал Георгиев записа 12-и следващ мач като титуляр - невиждана серия за пазач от тима от 2015 година насам.

Шампионите наваксаха закъснение от 1:4, само че Матю Ткачак с втория си гол 3:30 минути преди края донесе успеха на гостите. Колорадо позволи шеста загуба в последните си седем дуела.

Доусън Мърсър се разписа два пъти и добави асистенция, а Ню Джърси надви над домакина Каролина с 5:3 в дербито на върха в Столичната дивизия. Нико Хишийр и Йеспер Боквист се отличиха с по гол и асистенция за триумфа. Себастиан Ахо приключи с попадение и асистенция за домакините, които пропиляха задатък от 3:1, само че остават на върха в класирането с 57 точки, с 2 повече от Ню Джърси.

Артьоми Панарин осъществя решаващата дузпа, а Ню Йорк Рейнджърс завоюва с 4:3 против Минесота. К`Андре Милър и Адам Фокс способстваха с по гол и асистенция, а Игор Шестьоркин отрази 28 шайби. Рейнджърс е трети в Столичната дивизия с 53 точки след четири победи в последните си шест мача.

Никита Кучеров блесна с два гола и две асистенции при триумфа на вицешампиона Тампа Бей с 6:3 като хазаин на Кълъмбъс. Елвис Марзликинс парира 40 изстрела, само че това не оказа помощ на Блу Джакетс да избегне десета поредна загуба като посетител. Евгени Малкин се отличи с две попадения и две асистенции, а Питсбърг завоюва с 5:4 против гостуващия Ванкувър.  

Далас надви над домакина Ню Йорк Айлъндърс с 2:1 след дузпи и се изкачи на върха в Западната конференция с 56 точки. Джейсън Робертсън вкара в постоянното време, а по-късно единствен се разписа и при наказателните удари за тексасците.

Мориц Зайдер приключи с четири асистенции и изравни клубния връх по този индикатор за бранител в един мач, а Детройт прекъсна серия от три следващи загуби след 7:5 над гостуващия Уинипег. Лукас Реймънд способства с гол и две асистенции, а Оскар Сундквист и Дилън Ларкин прибавиха по попадение и асистенция. Роберт Томас вкара в 28-ата секунда на продължението, а Сейнт Луис навакса закъснение от 1:3 и стигна до триумфа с 4:3 над гостуващия Калгари. 

Сан Хосе се наложи над домакина Аризона с 4:2 и нанесе шеста поредна загуба на противника.  Сиатъл реализира шеста поредна победа след 4:3 като посетител над Бъфало. Филип Грубауер направи 32 спасявания, а Джъстин Шулц, Мати Бениер и Джордън Еберле приключиха с по гол и асистенция за спечелилите.  Алекс Тък вкара два пъти за домакините, които позволиха втора поредна загуба, откакто преди този момент бяха спечелили седем от осем изиграни срещи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР