Вратарят на Славия Светослав Вуцов бе избран за най-прогресиращ млад

...
Вратарят на Славия Светослав Вуцов бе избран за най-прогресиращ млад
Коментари Харесай

Светослав Вуцов с две награди от футболист на годината

Вратарят на Славия Светослав Вуцов бе определен за най-прогресиращ млад състезател в българския футбол по време на церемонията за Футболист на годината. 19-годишният пазач събра 54 гласа и изпревари в класацията Марин Петков от Левски и Мартин Минчев от Спарта (Прага). Те събраха съотвтено 20 и 17 гласа. Вуцов наследява като притежател на премията Доминик Янков от Лудогорец, който бе победител преди година.

Стражът на Славия бе определен и за вратар номер 1 в шампионата. Играчът на “белите ” събра 51 гласа и завоюва наградата. След него останаха Даниел Наумов от ЦСКА 1948 и към този момент някогашния пазач на Лудогорец Кристиан Кахлина, които са със надлежно 12 и 11. Вуцов наследява наградата от Мартин Луков, който беше №1 в предишното издание на премията.

" Това ми дава упоритости да не преставам напред. Моята 2021 година не беше добра. Да, изиграх няколко мача в Лига Европа, само че се надявам да реализира задачата си през тази година. Мечтата ми е да играя в Шампионска лига ", сподели Мартин Минчев.

" Искам да благодаря на моя клуб и съотборниците ми. Тази година бе сложна за клуба. Благодаря на всички, които са дали своят вот за мен. Надявам се да продължа да надграждам качествата си. За мен най-важно е да се утвърдя в своя клуб. Може би голът против Славия на четвъртфинала бе най-съществен за мен през миналата година ", съобщи Марин Петков.

" Благодаря за премиите. Доста съм сюрпризиран от наградата и в това време доста благополучен. Това значи, че трудът, който поставям във всяка подготовка и всеки мач, се прави оценка. Пожелавам си да съм жив и здрав и вероятно да направя трансфер в чужбина ", показа спечелилият Вуцов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР