Вратарят на Полша Войчех Шчесни се превърна в герой за

...
Вратарят на Полша Войчех Шчесни се превърна в герой за
Коментари Харесай

Шчесни: Загубих бас с Меси

Вратарят на Полша Войчех Шчесни се трансформира в воин за тима си със избавената дузпа против Аржентина. Стражът отрази удара от бялата точка на Лионел Меси и оказа помощ на отбора си да удържи нулевото тъждество до почивката. Впоследствие поляците изгубиха с 0:2, само че този резултат беше задоволителен за класирането им на осминафиналите на Мондиал 2022.

“Разговорът ми с Меси? Казах му, че залагам 100 евро, че съдията няма да даде дузпа. Реално видяно, изгубих баса. Не знам дали това е позволено, може би ще ме санкционират. Не считам да давам парите на Меси, той си има задоволително ”, съобщи Шчесни пред полските медии.

Самата дузпа беше извънредно противоречива. Шчесни удостовери, че е имало контакт сред него и Меси, само че той е бил прекомерно най-малък и не е очаквал, че арбитърът Дани Макели ще отсъди углавен удар.

“Веднага споделих на съдията, че съм докоснал Меси с ръка по лицето, само че това не е дузпа. Той обаче реши друго. И още по-добре - по този начин съумях да се проявя. Сега мога да кажа, че съм знаел къде ще стреля Меси, само че тогава не бях толкоз убеден. Понякога Лео следи вратарите, а различен път бие със мощ. Знаех, че в случай че заложи на силата, ще насочи топката вляво от мен. Щастлив съм, тъй като спасяването ми оказа помощ на тима. Изпитвам огромно задоволство ”, сподели Шчесни.

“Истината е, че играхме против тим от по-висока класа. Те могат да държат топката 90 минути и да не ни я дадат. Срещу подобен тим можеш да спечелиш един път от 100 мача. Да, загубихме, само че за първи път в живота си се веселя на загуба ”, показа стражът.

“Мачът продължи доста дълго. Сякаш минаха 5 часа. Беше извънредно, само че и прелестно. Важното е, че продължаваме напред, няма значение по какъв начин. Факт е обаче, че играхме безобразно ”, призна Шчесни.

“Полша не е прескачала групите на Световно състезание от 1986 година, това има голямо значение. Всички сме пъклен изтощени, даже нямахме сили да честваме. Но сбъднахме една фантазия ”, добави вратарят на поляците, който към този момент има две избавени дузпи в Катар.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР