Вратарят на националния отбор на Швейцария по футбол Ян Зомер

...
Вратарят на националния отбор на Швейцария по футбол Ян Зомер
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед се прицели в звезда на Швейцария

Вратарят на националния тим на Швейцария по футбол Ян Зомер е подготвен да напусне Борусия (Мьонхенгладбах) и да премине в Манчестър Юнайтед през зимния трансферен прозорец, твърди вестник " Билд ".

Очаква се точно той да стане правоприемник на испанеца Давид де Хеа, чийто контракт с клуба от " Олд Трафорд " няма да бъде възобновен след края на сезона. Контрактът на Зомер също е до 30 юни 2023 година.

Той е в Борусия (Мьонхенгладбах) от 2014 година, като стана един от най-хубавите вратари в Бундеслигата, а довечера ще играе и за Швейцария в последния осминафинал на Световното състезание в Катар против Португалия.

Борусия предложи нов контракт на Зомер и съгласно спортния шеф на клуба Роберт Фиркус " диалозите вървят добре ", само че клубът е подготвен и да се раздели с вратаря си през януари, с цел да вземе трансферна сума за него.

" Ние претегляме всички благоприятни условия и сме готови ", споделя Фиркус, представен от " Билд ".

" Не желаеме Ян да си тръгне през зимата, подготвени сме с новия му контракт. Но е изцяло разбираемо на 33 години той да избере дали да приключи кариерата в Гладбах или да избере нещо ново ", признава шефът.

Фиркус споделя, че към този момент не са получили оферта от Манчестър Юнайтед, само че " това може да се промени когато и да е ".
 Люк Шоу: Би било доста наивно да се фокусираме единствено върху Мбапе
Люк Шоу: Би било доста наивно да се фокусираме единствено върху Мбапе

" Целият тим на Франция е рисков "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР