Вратарят на Левски Николай Михайлов е повикан в националния отбор

...
Вратарят на Левски Николай Михайлов е повикан в националния отбор
Коментари Харесай

Балъков викнал Н. Михайлов заради авторитета

Вратарят на " Левски " Николай Михайлов е извикан в националния тим поради престижа си. Това разгласи селекционерът на националния тим Красимир Балъков през вчерашния ден при започване на лагера преди евроквалификациите против Черна гора в петък в Подгорица и против Англия на 14 октомври в София.

" Николай Михайлов е един от престижите в българския народен тим. Независимо от това, че не играе, аз имам тази традиция да желая хората, които са с опит и имат престиж във футбола, да участват в националния тим, тъй като са малко. Един от тях е Николай Михайлов. На предходния лагер беше Бодуров. Всички правила имат изключения, тъй че да приказваме всъщност ", сподели Балъков. Логиката му с Бодуров обаче не проработи - националите изгубиха с 0:4 от Англия и 1:3 от Ирландия, а Бодуров бе заменен на ст. " Уембли " след пагубно показване. Що се отнася до Николай Михайлов, то той има едвам един формален мач този сезон - за Купата на България против " Спартак " (Вн).

Иначе Балъков изрази терзание, че част от главните му играчи са контузени и може да се наложи да вика някого на тяхно място. По-сериозно е ситуацията със бранителите Васил Божиков и Страхил Попов, неизясненост има към Марселиньо ( " Лудогорец " ), който нощес трябваше да взе участие в дербито против " Левски ". Халфът Георги Костадинов е със строшен нос, само че това не му попречи през вчерашния ден да играе цялостен мач за " Арсенал " (Тула) при загубата с 1:2 от " Локомотив " (Москва) в съветското състезание.

Красимир Балъков даде да се разбере, че отрицателната серия от четири загуби в четирите мача, откогато той стана селекционер, не е толкоз значима, колкото това тимът да демонстрира добър футбол.

" Резултатите са значими, само че би трябвало да се гради в дълготраен проект. Няма да трансформира мисленето си по какъв начин да играем. Една победа няма да промени нищо! Не желая бързи резултати! Искам да дам късмет на футболистите, които играят постоянно през последните години. Това е генерацията, която 6-7 години е играла. Мисля, че тя заслужава да употребява своя късмет, да забележим дали имат темперамент, дали имат този заряд ", сподели треньорът. Той преднамерено не взимал играчи от младежкия народен тим, с цел да им даде късмет да се класират за европейското състезание за своята възраст. След това обаче, по думите на Балъков, те щели да попаднат в мъжкия отбор за квалификациите за Мондиал 2022, без значение " дали съм аз или някой различен треньор ".

 

АГЕНТИ

" Тайни сътрудници " ще има на трибуните на ст. " Васил Левски " по време на евроквалификацията България - Англия. Те ще наблюдават най-много за расистки обиди към тъмнокожите футболисти на гостите и ще бъдат в контакт с представители на УЕФА.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР