Вратарят на Левски Милан Миятович говори пред sportclub.rs за това

...
Вратарят на Левски Милан Миятович говори пред sportclub.rs за това
Коментари Харесай

Миятович: След дъжд винаги изгрява слънце

Вратарят на Левски Милан Миятович приказва пред sportclub.rs за това по какъв начин се оправя в ситуацията на изолираност в България. Той уточни, че мачовете му липсват. " Сините " са на две крачки от спечелването на Купата на България, откакто 32-годишният черногорец направи отличен мач в четвъртфинала против Лудогорец и избави дузпа в постоянното време на Драгош Григоре.

" В момента задачата на планетата е една - да се бори с ковид. Това е приоритет на всички жители на света, без значение с какво се занимават. Сега основната дума е " изолираност " - тя допуска дисциплинираност, отговорност, самообладание и религия, че след дъжд постоянно изгрява слънце ", сподели той и приказва за обстановката в Левски.

" Всички в клуба, а и почитателите, съжаляваме, че животът не върви по естествения си курс. Ние обаче сме изправени пред сериозен здравословен проблем, тъй че всичко останало е настрани. В момента шампионата в България е прекратено. Преди това да се случи, Левски бе на второ място в шампионата, на полуфиналите сме за купата. Спечелването на трофея е реалистична цел, тъй като на четвъртфиналите елиминирахме любимец №1, какъвто безспорно бе Лудогорец. Ще продължи ли обаче шампионатът или пък не? Това е огромният въпрос. В момента съм в София, тук са и всичките ми съотборници. Спазваме рекомендациите на способените институции и се надяваме обстановката да бъде позволена. Всички се надяваме всичко бързо да се върне към интервала преди вируса, а следствията от пандемията да бъдат сведени до най-малко ", съобщи вратарят.

Той разяснява и обстановката с националния отбор на Черна гора: " Трябваше да се съберем и да изиграем две контроли - с Латвия и Люксембург. Както всички момчета от националния тим, чаках с неспокойствие лагера. Неуспешните квалификации за европейското състезание би трябвало да бъдат забравени (б.р. - Черна гора беше в група с България, като и двете страни не спечелихме квота за еврофиналите), да обърнем нова страница и да напишем доста по-хубава история. Слънцето към този момент се вижда. Момчетата, които бяха контузени и ни липсваха, в този момент са възобновени. Други пък към този момент срещнаха да играят по-значими функции в клубните си тимове и това също ще ни помогне. Най-важното обаче в този момент е да се оправим с ковид, да посрещнем края на пандемията. След това ще приказваме за цели, упоритости и проекти. Дотогава - останете си вкъщи! ", сподели Миятович.

" Тема Спорт " Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР